18.9Evka+313 |
|
(28.3.2013 16:05:45) Ráda bych zkusila zavařit čistě jenom maso (uvařit v tlakovém hrnci, na jemno nasekat) do skleniček a pak jen přimíchávat do zeleniny. /prodávají to v nejmenované drogerii, ale je to drahé/ Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký přesně máte postup? Jak dlouho nechat zavařovat? Je lepší nechat malé kousky a nasekat až pak? Díky za rady.
|
Moncaka |
|
(28.3.2013 16:08:30) Já maso uvařila a zamrazila a pak jen nabírala z pytlíčku. Nezavařovala bych, to bys pak spotřebovala zlomek ve skleničce a zbytek by se zkazil.
|
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(28.3.2013 16:22:37) Já maso navařila,dala do tvořítek na led,zmrznout a poté do sáčku :) Pak sem jen odebírala kostičky toho druhu masa,které sem chtěla
|
18.9Evka+313 |
|
(28.3.2013 16:51:38) jé, to je dobrej nápad, ale asi do těch gumových, že? my máme takový ty tvrdý formy na led a z těch by to šlo asi blbě
|
Moncaka |
|
(28.3.2013 16:52:56) Jde to i do těch tvrdých.
|
|
|
|
Ananta |
|
(28.3.2013 16:50:52) To bych vůbec nedělala, četla jsem nějaký článek o domácím zavařování masa a psali tam, že to doma nikdy pořádně nezavaříš a že se v tom množí kde co a je to po krátkém čase skoro jedovaté. Dospělý to snese, ale mimino může mít problém.
|
Elíláma |
|
(28.3.2013 17:17:26) Souhlas s Anantou.
|
|
|
Elíláma |
|
(28.3.2013 17:16:50) Mrazím, koupila jsem si 60 ml krabičky (jedna stála asi 7 Kč) v Tescoma, vařím maso, s vývarem zamrazím, zeleninu rozdělávám vždy ve vývaru s 5-10 g masa, když je masa víc, je to šedé a hnusné. Zavařování se podle mě nevyplatí, hrnec polívky mi v mrazáku zabere půl kastlíku. Jako třeba jedna slepice. Vydrží měsíc, dva.
|
|
Simeona+3 |
|
(28.3.2013 17:17:31) To bych neriskovala kvůli botulismu, myslím že je lepší uvařit, rozmixovat a nadávkovat do tvořítek na led a zmrazit, pak můžeš přidávat kam chceš.
|
|
Cimbur |
|
(28.3.2013 17:26:41) Riziko botulismu by mě od toho odradilo - určitě bych se takto nepouštěla do zavařování pokrmů pro děti. Je to potřeba sterilovat frakcionovaně, tj. myslím 16-24 hodin po prvním zavaření to zopakovat a pak nejlíp ještě jednou. Je to proto, že spóry Clostridií, které přežijí první var, v mezidobí vyklíčí a promění se ve vegetativní formu bakterií. Bylo tu už více diskuzí na toto téma, vyhledej si je.
|
|
|