| Voice | 
 |
(20.3.2013 8:11:42) Jo Krevetko a ještě jeden dodatek, můj mantžel miluje to,co je považováno za českou kuchyni, tj. smetanové omáčky, guláše, kopece masa, knedlíky...Jak udělám něco takového, tak se může utlouct (bohužel i děti). Jak je něco zdravějšího (luštěniny, ryba, lečo či cokoliv jiného odlehčeného), tak sní dětskou porci, nepochválí..Pak jde a namaže si krajíc chleba s paštikou Nějaké zdravé pečivo nebo moučníky bez haldy bílé mouky a cukru? Tak to je pak na krmení pro labutě...Zkouším to 8 let jinak, ale výsledek je stále stejný. Jak jsou karboše s kaší nebo guláš s knedlem, svítí mu očka láskou nesmírnou. Jak je kuskus se zeleninou, stravuje se jinde... A ještě bych ráda dodala, že zatímco ON má ideální váhu při tomto druhu stravování, já při zdravém nadváhu. :-(
|
| Manka+Cipísek | 
 |
(20.3.2013 8:20:56) Jo, jo, jak to tu čtu, tak se musím usmívat.
Můj chlap je zvyklej na typickou českou kuchyni, omáčky, knedlíky, řízky... U nich doma neřeší co je a co není zdravý, hlavně aby to bylo levný. Moje maminka se vždycky snažila vařit zdravě. Neprožívala to nějak moc, to ne, taky se u nás dělaly řízky, bramboráky... Ale snažila se to vyvažovat zdravými jídly.
Jsme spolu 9 let a dodnes jsem ho nedokázala přesměrovat na zdravější kuchyni. Pořád se mě snaží tlačit do stylu na jaký byl zvyklý on. Nehádáme se to ne, nakonec to skončilo nějakým jakýs-takýs kompromisem, ale ráda bych ho přesvědčila ke zdravější stravě. Jak to mám udělat, nevím.
|
| Voice | 
 |
(20.3.2013 8:33:19) Manko, můj manžel za největšího chudáka považuje jednoho našeho známého jehož vaří makrobiotiku a maso jedí minimálně. Pokaždé řekne, že to má dotyčný strašně těžké. Když mu řekne, že se mi zdá spokojený a že jim to nejspíš oběma vyhovuje, tak mi řekne, že to těžko, že každý normální chlap má radši řízek neš tofu a ještě zdůrazní, že takle kazí i jejich děti...Ale on má vždy pravdu, to mě už dávno přešlo, cokoliv mu vyvracet
|
| Voice | 
 |
(20.3.2013 8:33:56) Píšu strašně...Makrobiotiku vaří manželka. Snad mé příspěvky vyluštíte
|
|
| Markéta | •
 |
(20.3.2013 8:41:19) Voice, to nikdy nevidíš do cizího vztahu.
Měla jsem takové známé dvojí, u obojích užížděl na makrobiotice, vegetariánství apod. chlap. Oba v kuchyni ani nehrábli, takže spíš buzerovali tu ženskou, aby jim vyvářela něco, o co sama až tak nestála. U jedné to šlo tak daleko, že jako mladá holka převzala celkově jeho životní styl včetně toho jídla. Nebylo jí to nic platné, časem jak se přizpůsobovala, tak mu stejně zevšedněla, vztah se nikam ani po letech neposunoval. Ona si našla normálně stravujícího, jí s ním a dneska už není taková blednička, zdravím jen kvete. On si taky hodně rychle našel jinou, jak se s ní stravuje nevím, ale co vím, že tam se ten vztah s nesubmisívní holkou vyvíjel velice rychle směrem k závazkům a dětem. K tomu, k čemu ho ta submisívní nemohla přimět ani po létech.
Asi se nevyplatí moc kolem chlapů skákat a žít jen tím, aby byli spokojení. Pak potkají jinou, která neskáká a ona jim začne imponovat a oni jdou za ní, dokonce si jí i víc váží.
|
|
|
| Markéta | •
 |
(20.3.2013 8:36:06) Kreditko, myslím si, že shazující výstřelky ze strany tvého partnera nejsou první případ a nebudou ani poslední. Ty už nejspíš stejně klasicky reagovat nebudeš, většinou zakládáš diskusi v tenzi, když ti něco partner udělá/řekne, ale pak se odmlčíš - takže jen stručně - pustila bych jeho řeči jedním uchem tam a druhým ven. Nedávala bych najevo, že mě to snad mrzí. Kdyby mu něco tak zásadně vadilo, mohl ti to říct už dávno. Jestli jedl osm let, není důvod to řešit. Anebo když chceš být tak vzorná partnerka, tak mu tam flákni nějaké nezdravoty a kdyby se mu to zase nelíbilo, tak mu řekni, že ses přizpůsobila kritice.
On na tebe vždycky něco vytáhne, aby tě tak trochu ponížil a ty mu to vždycky spolkneš i s navijákem. Jako kdysi dávno tu jednorázovou opilost. Musíš si zvyknout, že máš patrnera, co si rád sem tam zareje na citlivém místě a ví, kde ta místa máš. A nedovolit mu, aby poznal, že se už zase strefil do rány.
|
|
|
| Bazalková | •
 |
(20.3.2013 11:15:38) Mohu se zeptat, co je špatného na guláši z kvalitního masa? Dtto karbanátky, pokud vím, co koupím a namelu sama, holt akorát to smažení, ale když je karboš jednou za čas. Zahuštuji vločkami, takže nepovažuji např. guláš z kližky za jídlo, které je špatné. Možná to mám nastavené trošku jinak. Masox a podravku doma ale nevedu. Rybu máme 1x týdně, luštěniny tak 1x za 10 dní a vše je vždy snědeno, ať je to rádoby zdravé nebo nezdravé jídlo. Jedno dítě nejí kuskus, což mně mrzí.
|
|
|