HelenaPa |
|
(14.3.2013 8:51:37) Mám tu pár kilo zmrzlých vypeckovaných švestek a koláče s nima mi rodinka "nepapá". Tak jsem si řekla, že bych to zpracovala na "přesnídávky" pro mimino. Jak nejlíp zbavit slupek? Funguje to jako u rajčat - spařit, ochladit, oloupat? Nechci v tom mixovat i slupky, protože ty nejdou do hladla, vždycky z nich jsou kousíčky. A pak, rozvařit samostatně švestky, samostatně jablka a pak smíchat, nebo to prsknout dohromady? Pokud dohromady, tak co dřív, aby jedno nebylo rozvařené a druhé tvrdé? Potřebuju rady pro úplné mimoně. Díky.
|
Simeona+3 |
|
(14.3.2013 10:14:20) Já bych to napřed rozvařila a pak vytahala šlupky, nadřeš se míň...
|
|
Jája | •
|
(14.3.2013 10:26:21) Nechávám podusit jablka, švestky, ostružiny a co najdu v mrazáku, pak umixnu. Miminu bych švestky neloupala, slupka je vláknina a lépe mu pracují střeva, taky potřebujou propucovat, nehledě na to, že to je dost pracné. Směs ovoce je prima, já k tomu někdy přidávám koření (hřebíček, badyán, anýz, skořici + co najdu v kořenkách), směsi mívají báječnou chuť, lepší než jednodruhovky.
|
|
|