| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hlávkové zelí - červené

 Celkem 13 názorů.
 maximin 


Téma: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 8:35:05)
Ahoj vsichni, poradite nejake ozkousene recepty z cerveneho zeli? A da se z nej udelat nejaka polevka? Diky moc~x~
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 8:43:23)
klasika jako příloha k masu, to je asi jasné
pak zelný salát - třeba s jablky, mrkví a jarní cibulkou
a včera sem okoukla jeden recept, kde se dusilo hovězí maso, zelenina a červené zelí, jakýsi eintopf a vypadalo to lákavě, já takový jídla ráda. dávali tam celé menší brambory, kusy mrkve, cibuli, půlky stroužků česneku, celer a petržel, myslím že i tuřín atd, co jim přišlo pod ruku a to červené zelí, toho vcelku dost. kořenilo se to klasicky, jen ještě přidávali špetku skořice a cukru
 maximin 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 8:46:01)
Dik, kdyz ja bych to potrebovala bezmase ~;) (a proto je to ve vege-receptech ~y~)

Salatu mam uz plny chrup, neco tepleho by se siklo. Ten eintopf by sel urcite bez masa, ale to je zase recept, to ti povim. Trochu toho a trochu toho a ono to nejak dopadne ~l~~:-D
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 10:07:48)
maxi, já to jinak neumím.
ale když to řeknu takto - do jednoho většího hrnce nakrájet a osmahnout celou větší cibuli, když už zlátne, přihodit na kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a česnek a nechat zavonět, přihodit místo masa třeba na kusy (1/4) nakrájené žampiony a přidat koření - půl lžičky pepře, zarovnaná kmína, na nůž špetku skořice, zarovnanou lžičku cukru, lžičku soli, jeden bobkový list, 3 kuličky nového koření a já všade cpu rozmarýn, tak alespoň pár jehliček toho. to zalít vodou či vývarem, přihodit oloupané menší brambory, cca kilo a čtvrt hlávky červeného zelí nakrouhaného na nudličky. dusit, případně dochutit dle preferencí. nakonec bych to posypala nasekanou petrželkou a vyáčkla větší stroužek česneku, nebo trochu najoránky, to asi dle finální chuti a toho, co máte rádi vy
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 10:08:11)
jo a napadá mě, že by moc fajn byly 2 lžíce rajskýho protlaku do základu
 karma 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 12:09:05)
Rozmarýn se v těhotenství nesmí, Mikito!!!
že se vám teda montuju do diskuse. Taky ho mám ráda, taky jsem těhotná, tak jsem sito minule hledala (mám ráda třeba muškát.ořech-a taky se nesmí). Bacha na bylinky.
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 12:48:47)
sisan, v tom nožství, jako dávám já, je to ok. spíš jde o nadměrné užívání. v bylinkách se vcelku vyznám a mám to prokonzultováno i s ,,babkou kořenářkou,, a jde o to, kolik vlastně člověk do těla dává. to stejné kofeinem, zeleným čajem a vším ostatním. jediné, v čem si dávám bacha jsou plísňové sýry a srové maso, tam by to mohlo být jaksi fatální i napoprvé
 karma 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 13:29:05)
plísnáky myslíš kvůli listerii? Tzn nutnost tepelně opracovat? Nebo jiná rizika? (Já je totiž ted jím na kila. Vím, že to není ideál zdravá strava, ale nemůžu si pomoct...)
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 15:25:15)
jojo, kvůli listerii. už dlouho žádný případy nebyly, ale jelikož nejsou tak jako tak mojí srdeční záležitostí, vyhýbám se jim. ale tataráka bych si dala, ne že ne, ale jsem opatrná. šalvěj taky raději vynechávám, jen ten rozmarýn.... achich ach ~j~
 karma 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 15:31:22)
Mojí taky nebyly, než jsem počla~:-D.
Tataráka jsem ušetřena, jsem vegetarián, ale zas majonéza, šlehačka...hrůza. Ale to dětátko TO TAK STRAŠNĚ CHCE~t~
 Sharien 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 9:00:24)
Delavam obcas http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=21802 (bez masa) a taky spoustu zeleniny a k tomu kuskus, moc dobre jsou domaci tortilly s naplni prave zeli na cibulce, prihazet dalsi zeleninu a k tomu kysanou smetanu s cesnekem a soli jako omacku.
 luthienka 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 10:04:29)
A co takové zelné balíčky v bešamelu?
zelné listy ovařit, skrojit tvrdé žebro. Naplnit směsí dušené zeleniny (mám ráda pórek, mrkev, hrášek) a strouhaného sýra (já ráda chedar) a vajíčka, případně i vloček, nebo třeba sojové maso... Prostě dávám co mám. Jako koření bílý pepř a trochu mletého kmínu. Zabalit a vyskládat do pekáčku a přelít bešamelem (máslovou jíšku rozředíš mlékem, osolíš, přidáš strouhnutý muškát a povaříš). A zapéct. Časy neznám, vařím intuitivně...
 Papillon 


Re: Hlávkové zelí - červené 

(5.2.2013 17:37:06)
Ahoj, zkus tento salat:

http://www.101cookbooks.com/archives/tassajara-warm-red-cabbage-salad-recipe.html

Postupne varim recepty z tohohle blogu a zatim fakt dobry ~R^
Tady jsou jina jidla ze zeli, vetsinou z bileho, ale podle me jde nahradit:
http://www.101cookbooks.com/ingredient/cabbage

Ja tu mam naopak dve hlavky bileho.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.