Violetina |
|
(21.1.2013 11:11:43) Ahoj, potřebovala bych poradit s jídelníčkem pro osobu, která se z důvodů zdravotní diety má k večeru vyvarovat příjmu sacharidů. Zároveň by také neměla jíst kyselé věci.
Zatím to řešíme grilovaným masem s čerstvým salátem (což trochu leze do peněz) nebo krémovými polévkami (brokolicová, pórkovka a tak, nehuštěné moukou).
Máte někdo ještě jiné nápady?
Díky díky.
|
iiii |
|
(21.1.2013 11:32:17) Co takhle něco z tvarohu, třeba pomazánky nebo tak? Nebo vajíčka, ryby, k tomu zeleninu... Taky se večer vyhýbám sacharidům, takže k večeři víceméně točím právě ten tvaroh, vejce, ryby, občas maso, k tomu hodně zeleniny.
|
. . |
|
(21.1.2013 12:51:18) Na nic. Pomazánku vzdor jejímu názvu jím jen tak, buď opravdu samotnou, nebo se zeleninou - nabírám kouskem papriky, zabalím jako palačinku do listu ledového salátu...
|
|
|
Violetina |
|
(21.1.2013 11:39:13) Teyo, pomazánky jíš jen tak? Nebo mažeš na něco?
|
iiii |
|
(21.1.2013 11:56:05) Violet, mi k té pomazánce stačí zelenina, pečivo skoro nejím.
|
iiii |
|
(21.1.2013 11:57:15) Nebo nedělám pomazánku, ale jím prostě tvaroh jen tak, lžičkou přímo z té vaničky.
|
|
|
DaVinci |
|
(21.1.2013 11:59:14) Pomazánky lze použít jako dip k zelenině. Nakrájet na špalíčky mrkev, okurku, kedlubnu, řapíkatý celer, ředkev... Výborný salát je s trochou uvařeného hovězího masa, fakt tence nakrájeného. To moc do peněz neleze, ne? Luštěnin je velká řada. Nejí žádné v žádné úpravě? Třeba cizrnu jako hummus?
|
Violetina |
|
(21.1.2013 12:13:15) Má rád zelené fazolky na smetaně:) Cizrnu jsme ještě nezkoušeli, to můžu prubnout. Fazole a čočku sní, ale jen jen když musí a nepochutná si (třeba tábor a tak). K zelenině zkusím přidat mrkev a jestli seženu někde nějakou ředkev....
|
daba+holčička |
|
(21.1.2013 12:44:59) teď je vyloženě levné čínské zelí, já můžu salát z čínského zelí, řapíkatého celeru, jablek a mrkve s troškou majonézy, můžeš tam přidat i vajco natvrdo nebo kousek masa
|
Violetina |
|
(21.1.2013 12:52:27) Jojo, čínské zelí jedeme, nicméně s mrkví a jablkem jsem hoještě nezkoušela...díky
|
daba+holčička |
|
(21.1.2013 18:13:47) Taky ho jde udělat zatepla jakoby čínu s mletým hovězím, když je toho zelí převaha, půjde to i bez přílohy. Ještě mě napadla červená řepa, ta je taky levná. Takovej boršč pěkně zasytí a ani to nemusí být kyselý, já dělám polívku z červený řepy s fazolema spíš na paprice jako gulášovku, je dobrá.
|
|
|
|
|
radka | •
|
(21.1.2013 13:21:45) luštěniny jsou z větší části sacharidy
|
|
|
|
|