culík +1 |
|
(11.12.2012 20:43:46) Zadělala jsem kolem šesté na rohlíky, ale vůbec se mi do toho nechce - je upéct (mám angínu). Vydrží mi to těsto, které stále kyne do druhého dne ? Mohu to dát přikryté do lednice ? Děkuji.
|
pearl |
|
(11.12.2012 21:08:03) Culík, já si takhle připravím večer těsto, hned umotám rohlíky, naskládám na plech, přikryju fólií a strčím do lednice. Krásně pomalu nakynou, ráno jenom rozpálím troubu, šoupnu tam rohlíky za cca 20 minut máš voňavoučké k snídani
|
culík +1 |
|
(11.12.2012 21:20:28) pearl, to je teda super nápad ! Ale bohužel má lednice je plná másla a vajec na cukroví, takže už tam opravdu nic nevložím. Ale jindy to tak budu určitě praktikovat.
|
|
Magdaléééna |
|
(11.12.2012 21:36:29) Já, když peču, tak rozdělím těsto na dvě várky, z obou nadělám pečivo, ale jednu peču hned a druhá jde do lednice a jen ji ráno vytáhnu, abych měla rohlíky čerstvě upečené.
|
Magdaléééna |
|
(11.12.2012 21:37:32) ted jsem dočetla Pearl celou, dělá to vlastně taky tak
|
|
|
|
:-) zaregistrovaná |
|
(11.12.2012 21:41:37) holky, a jaký používáte recept na ty domácí rohlíky? A na kolik stupňů pečete?
|
pearl |
|
(11.12.2012 21:53:00) No já to dělám od oka, ale přibližně vždy vycházím z tohoto poměru:
0,5 kg hl. mouky 0,3 dl tekutiny (voda, mléko) půl kostky droždí lžička cukru sůl dle chuti (ale nepřesolit, aby to kynulo)
tohle je ale takové suché a na dobré rohlíky to chce přidat ještě nějaký ten tuk, takže dávám cca půlku másla, jenom ho nechám povolit a zapracuju do těsta. Nebo jsou vynikající i se sádlem.
Těsto musí být dobře tvárné a nesmí se lepit na ruce a nádobí. Když je potřeba, přidám prostě mouku do požadované konzistence.
|
|
|
|