MUMIE |
|
(2.11.2012 13:34:35) Kamarádky manžel je myslivec. Nedávno, když byla na návštěvě, donesla mi zmražené kančí maso. Dala jsem ho do mražáku. Teď se dívám a podle cedulky 12/11 bych řekla, že je asi z prosince loňského roku. Myslíte, že to ještě bude poživatelné? Já takto dlouho maso v mražáku nemívám, tak nevím.
|
Viktorka | •
|
(2.11.2012 13:42:11) No...jestli za tu dobu nikdy nikdy nerozmrzlo ani trošinku a bylo dobře zabalené, tak je to OK. V opačném případě vhodné k nakrmení potulných koček.
|
|
MarMat (+2) |
|
(2.11.2012 13:42:43) mražák no já bych to rozmrazila a viděla/cítila...tipuju to jako hovězí - tj 12 měsíců.
|
|
Černá kronika |
|
(2.11.2012 13:50:55) Hovězí mám v mrazáku do roka a v pohodě, chuť nezměněna. Vepřový si hlídám raději kratší dobu, tak cca 3/4 roku, protože ikdyž mu nic není, tak ta chuť mi přijde jiná - říkám tomu "vymrzlá". U drůbeže totéž. U králíka do mám jako s hovězím masem. Déle než rok maso v mrazáku nechci, takže si to popisuju a hlídám.
|
|
TS Garp |
|
(2.11.2012 14:17:02) Většinou jsme v mražáku nechávali prase do další zabíjačky. Tj rok. Dnes znám firmu co dováží zamražené půlky z Kanady "Canady" dva roky staré a jak to čecháčkům chutná.
|
|
kreditka |
|
(2.11.2012 14:36:24) Bude pokud nebylo během té doby rozmrazené a zhnovu zmrzlé
|
Ines | •
|
(2.11.2012 14:42:51) pokud není s kostí, neměl by být nejmenší problém, vyhazuju až když má maso cca 2 roky (třeba nám zapadne balíček za ostatní)
|
|
|
Velšice |
|
(2.11.2012 20:14:23) Ježíš, "mražák" říká můj muž, to je strašný. S masem nevím. U nás nikdy nic tak dlouho nevydrží.
|
|
houstička | •
|
(3.11.2012 11:23:58) Opisuji přímo z mrazáku:
3 měsíce - ryby, pečivo, vařené jídlo 6 měsíců - vepřové, sýry, uzeniny 9 měsíců - houby, drůbež, skopové 12 měsíců - zelenina, ovoce, hovězí
|
|
|