Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.10.2012 9:32:19) Ahoj, v sobotu jsme dělali zabíjačku, porcovali jsme Kauflanďácké prase a v lednici mi zůstal lavor syrového sádla. Nemáte někdo zkušenost, jak rychle to musím zpracovat, aby se nezkazilo? Budu ho škvařit. Jestli ho nemám radši přesunout častečně do mrazničky. Děkuji J.
|
sarmi |
|
(8.10.2012 9:33:52) ja bych ho dala do vanecek a do mrazaku, nevim, jak je to s kazivosti, ale bala bych se, ze do sebe "natahne" lednickove pachy...
|
|
Vínečko |
|
(8.10.2012 9:35:49) My vždycky škvařívali max. druhý den. Déle jsme nenechávali.
|
|
Meta |
|
(8.10.2012 9:44:23) Hodně rychle! Já ho nakrájím na kostičky a zmrazím asi po 2 kg. Pak vždycky jen vytáhnu balík a v troubě si vyškvařím čerstvou dávku sádla.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.10.2012 9:52:34) Jak dlouho to pak rozmrazuje? Já to dělám v mikrovlnce. V troubě se to dělá jak? Taky se to nemusí míchat? Díky. Jinak už ho teda mám v mrazáku, kromě toho, co už dělám a říkám si, že to bylo o fous.
|
Meta |
|
(8.10.2012 9:55:19) Nerozmražuji. Dám do hlubokého pekáče, podliju, zapnu troubu. Roztaje samo.
|
Meta |
|
(8.10.2012 9:57:47) Nemíchám, jen čas od času pošťouchnu vařečkou horní vrstvu níž, jakmile pustí sádlo, většinu odeberu naběračkou, zbytek nechám a dopeču zbylé škvarečky dozlatova, pak komplet scedím přes kovový cedník.
|
Meta |
|
(8.10.2012 10:12:45) Na 200°C. Bez pokličky.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.10.2012 10:47:42) Děkuji, tak to zkusím. Teď to tady kutím s batoletem za zády a fakt se bojím, aby se jí něco nestalo. Díky moc.
|
Meta |
|
(8.10.2012 11:43:27) Tak to buď fakt opatrná! Hlavně při tom slévání raději dítě vykliď z místnosti. Mám to doma v bledě modrém .
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.10.2012 12:14:15) No právě na to slévání, byla by schopná mi do toho strkat ruce, teď naštěstí usnula. Když se to dělá v té mikrovlnce, tak se to musí slévat pořád, tak to byla dost šíla. Uff.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(8.10.2012 9:51:09) Kazí se rychle, vydrží cca 2 dny, maximálně tři, ale už jr to na hraně. Syrový tuk se kazí rychle.
|
|
|