Mrej |
|
(4.10.2012 11:31:30) Moje zlatá tchýně si koupila v Lidlu mražené kaštanové pyré (taková kostka jako máslo) a teď se mě ptá, co s tím má dělat. A já nevím. Poradíte mi?
|
angrešt |
|
(4.10.2012 11:33:24) Rozmrazit, podle potřeby dochutit (to z lidlu je ale prý přeslazené a přerumované) protlačit lisem na brambory nebo česnek, na to šlehačku a strouhanou čokoládu.
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 11:40:12) mě dnes přivezou kaštanový krém a taky nevím, co s ním budu dělat z té čokoládovny, jak jsi doporučovala
|
angrešt |
|
(4.10.2012 11:43:25) sakryš, ten tam mají? To ani nevím. Já si dělám pyré sama, z kaštanů, chci si ho ochucovat po svém.
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:06:14) jo, teď v akci na co já asi klikám první! http://www.svetovacokolada.cz/venchi-cokoladovy-krem-%22ledove-kastany%22-350g~z114012.html
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:06:48) Mám dnes pocuchané nervy, asi vezmu velkou lžíci a ...
|
|
angrešt |
|
(4.10.2012 12:25:32) Hm, to je pěkně drahý, přitom to doma vyrobí člověk jako nic.
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:27:35) angrešt, to sice asi jo, ale chci zkusit jednou, jak to "má chutnat" víš, jak jsi říkala, nachutnávat ty chutě
|
angrešt |
|
(4.10.2012 12:28:34) Jo ták, tak to zas jo To já už mám solidně nachutnáno
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:30:46) angrešt: mě je jen pekla mamka, když jsem byla malá, od té doby jsem je nějak... minula? Prostě mne nenapadlo si je dát, u nás je čerstvé a levně prodávají v Lidlu, ale při bližším pohledu jsem viděla nějakou tu plíseň a nechtěla to riskovat... možná jsem nechtěla riskovat, že mne to zklame, když jako dítě jsem to měla moc ráda!
|
angrešt |
|
(4.10.2012 12:33:12) Hele, ty vakuované mají v Globusu, plesnivé nikdy nebyly, jsou pravda dražší než neloupané, ale ty neloupané tam moc nemívaj, tak jsme zkusili tyhle a jsou fajn.
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:34:46) No čirou náhodou kolem Globusu budu asi občas jezdit, tak určitě zkusím a to jen upečeš a nějak rozmělníš?
|
angrešt |
|
(4.10.2012 12:38:11) tak to záleží, co s tím chci dělat. Ale jestli mluvíš o pyré, tak to povařím v mléce, osladím, přidám buď vanilku, nebo rum, a vařečkou rozetřu - ono se to samo začne kašovatět, za chvíli je z toho krém. A tu kaši nechám vychladnout a pak protlačím a viz první příspěvek.
|
angrešt |
|
(4.10.2012 12:39:41) Mluvím tedy o těch vyloupaných vakuovaných, samozřejmě. Se šlupkama to do mlíka nestrkám
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 13:05:41) Pravda, to by se mačkalo blbě
Díky za inspiraci!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(4.10.2012 11:48:12) Kde mají kaštanový krém? V jakéže čokoládovně, Elíí???
|
|
MarMat (+2) |
|
(4.10.2012 11:55:26)
|
|
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(4.10.2012 11:36:14) Tady je recept http://www.lidl.cz/static_content/lidl_cz/images/CZ/kastanove_pyre.pdf
|
|
Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. |
|
(4.10.2012 11:43:07) Delame kastanovou nadivku do masa, ale nevim, jestli to pujde i s pyre. Je to moje nejoblibenejsi jidlo.
|
angrešt |
|
(4.10.2012 11:44:48) Nádivka z kaštanů je výborná. Ale z té LIDL kostky to nejde, ta je oslazená a orumovaná (tedy jestli to nezměnili, já to nikdy neměla, ale říkal mi to kamarád). Navíc v ní nejsou kousky, které já teda v nádivce ráda.
|
Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. |
|
(4.10.2012 11:56:04) Ja je taky zboznuju. Delame na stedrovecerni veceri. Kruti roladu s kastanovou nadivkou. Je to super.
|
angrešt |
|
(4.10.2012 11:57:44) Tojo A já mám ve špajzu vakuovaný balík vyloupaných kaštanů ... musím se zamyslet, na co mám z nich největší chuť
|
|
Cheerio |
|
(4.10.2012 14:55:27) Cau Kukurice, a kde v IRL sezenes kastany ? Stromu tu moc neni, ale mam pocit, ze v lidlu nebo aldi mivali pred vanoci pytlicek. Vedela bys o jinem zdroji ?
A co my jo vadi jsou orechy. Mate v okoli oresak ? Miluju cerstva oloupana bila jaderka, ale co jsme v irl tak o orech nezavadim jak je rok dlouhy, max. suche stare v obchode :-(
|
|
|
|
|
Líza |
|
(4.10.2012 11:43:21) Jo, poradím, ať mi ho pošle!
|
|
magrata1 |
|
(4.10.2012 12:00:19) tady mám recept, který jsem získala od nějaké holky tady, která žije v Rakousku. Dělala jsem, první sousto mi připadalo divné, pak jsem se toho mohla užrat.
-300 gramu susenek bez cokolady - maslove ci BE-BE -cca. 150 gramu masla -1 dzem vyraznejsi chuti, ja davam visnovy -500 az 1000 gramu kastanoveho pyre - cerstve kastany nariznout, upect, oloupat, pomlit na masovem mlinku -2 slehacky + ztuzovac - 2 vanilkove cukry 50 gramu praskoveho cukru -50 gramu bile cokolady
Postup: susenky nadrtit valeckem (jde to i lahvi od vina ci piva, spojit dohromady s povolenym maslem a hmotu natlacit do dortove formy a potrit vrstvou dzemu (300 gr. sklenicka je tak akorat). Kastanove pyre promichat s mouckovym cukrem a natlacit do formy na dzem. Uslehat slehacky s vanilkovymi cukry a ztuzovacem, vic nesladit, to ostatni je sladke azaz, a naplacat to na kastanove pyre. Z bile cokolady nastrouhat bramborovou skrabkou vetsi hoblinky a nasypat na slehacku jako dekoraci. Nechat aspon 24 hodin v lednici odlezet, lepe dva dny, pokud vydrzite, my ne)). Kastany jsou moooc zdrave, hlavne v teto podobe.
|
magrata1 |
|
(4.10.2012 12:01:49) dělala jsem i nějaké hokusy pokusy, přidávala do sušenek a pod. Díky za připomenutí, budu muset jít nasbírat
|
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:10:32) prý mlínku
|
magrata1 |
|
(4.10.2012 12:20:38) voe, já jsem to jen okopčila. A paní žije v Rakousku. Má tam sice hrubku, ale dortík je špica.
|
Elíláma |
|
(4.10.2012 12:28:54) magrata: ahá, já myslela, že to je tak pikantní překlep každopádně, dala bych si hned!
|
|
|
|
Mrej |
|
(5.10.2012 10:06:20) Moc děkuji všem , nějak to přebereme a něco vytvoříme!
|
|
|
|