| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čaj z čerstvých šípků

 Celkem 3 názorů.
 Hanka-1978 


Téma: Čaj z čerstvých šípků 

(15.9.2012 18:03:51)
Nevíte prosím někdo, jak se má správně připravovat čaj z čerstvých šípků? Hledala jsem na netu a našla několik "správných" postupů od "vařit šípky nejméně 30 minut" až po "nechat šípky přes noc namočené ve studené vodě a ráno pak ohřát maximálně na 80 stupňů". Ráda bych tedy věděla, jak čaj správně připravit, aby v něm bylo zachováno maximum vitamínů.
 Gudrun 


Re: Čaj z čerstvých šípků 

(15.9.2012 19:53:35)
Abys zachovala vitamíny, tak šípky přes noc namoč a pak neuváděj do varu, to by se zničily.
 Anita007 


Re: Čaj z čerstvých šípků 

(15.9.2012 20:35:59)
Nechávám rozdrcené šípky přes noc ve vodě pokojové teploty, ráno jen ohřeju na pitelnou teplotu, zcedím přes plátýnko a přidám med.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.