maximin |
|
(21.8.2012 12:51:22) Nedavno tu byla diskuze o testu na palacinky a J.ejda se ptala, jestli nekdo nema ozkousene testo bez mleka a vajec.
Dnes jsem je delala a dopadly dobre! Tak sdilim recept
Plechovka kokosoveho mleka (400ml), tu samou plechovku ciste vody, 8 vrchovatych lzic hladke mouky, polevkova lzice cukru, vyslehala jsem to rucnim slehacem na nejvyssi obratky, az bylo nadychane (plne bublin). Nechala odstat asi 20min a znovu vyslehala. Pak uz sem smazila jako klasiku, ale silnejsi. Jsou dobre, lehce navinule po kokosu, tvarej se jako palacinky
Snad udelaji radost dalsim "nesnasenlivcum"
|
Epepe |
|
(21.8.2012 13:52:47) Jé, díky moc! Hned to vyzkouším!
|
|
Epepe |
|
(21.8.2012 13:54:09) Jo, ale koukám, že je tam kokos, to by asi dvouapůlletý nemohl, kokos je totiž ořech a to je alergen. Zkusím to ale naradit ovesnou smetanou, to by mohla být podobná konzistence.
|
Lída + 4 |
|
(21.8.2012 16:08:54) J.ejdo, případně zkus rýžový mlíko...
|
Emília Fernandéz |
|
(21.8.2012 19:20:02) Z rýžového mléka jsem je zkoušela a nakonec jsem to všechno vylila, těsto se strašně lepilo na pánvičku, nešlo vůbec otočit, zkoušela jsem na sucho i na oleji. Ale dělala jsem to i s vajíčkem, třeba by to bez vajíčka bylo lepší
|
JÁ | •
|
(21.8.2012 19:38:12) My děláme palačinky z rýžového mléka, oproti normálnímu těstu přidáváme na 1l mléka 1-2 vejce a trochu víc mouky. Těsto dělám od oka, takže přesný poměr nrřeknu. Jsou míň chutné, silnější, je třeba je dělat na oleji. T
|
Kolářová Adéla |
|
(21.8.2012 21:22:46) Do těsta na palačinky není třeba dávat žádnou náhražkku mléka, stačí obyčejná voda, k tomu mouka, trochu cukru. kdo neví, nepozná, že jsou bez mlíka a vajíčka, děláme je doma takto už několik let.
|
Mig |
|
(22.8.2012 0:57:43) Zdravím, my už "snášíme", tak dělám klasicko mléčno-vaječné. Ale dělala jsem z Oves milk (ten sypaný) vyšlehat s vodou, dávala jsem ho víc než je v návodu, hladká pohanková mouka, hladká špaldová(trošku) a obyč hladká, špetka soli a lžíce cukru a lžička oleje. Je to náročnější, více se připékají, ale jsou výborné
|
|
|
|
|
|
|
|