Monty |
|
(4.7.2012 10:09:04) Přemýšleli jste o tom někdy? Jak by vypadalo vaše soutěžní menu? Čím byste se pochlubili nebo o čem se domníváte, že je váš mistrovský kousek?
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 10:17:07) Asi hovězí vývar,domácí nudle,zeleninku mnou nakrájenou,čerstvou petržel...
Jako hlavní nevím,nejlíp mi jde česká klasika - omáčky,kuře s omastíkem / jako ten dělám nej /knedlíky,zelí ,nebo kuře"ala bažant",řízečky se salátem nebo kaší...no klasika,proto tam nejdu,to by měli všichni kecy a protáhlý čumy "že od toho čekali víc"
a dezert - no dělám výbornou bábovku,makovec,a nebo svůj mňam výbornej malinový dortík...
ono je to těžký Monty - co ještě v Prostřenu nebylo?
|
Ivuljenka |
|
(4.7.2012 10:19:24) ono je jedno co v prostřeno nebylo spíš jde o to na jaký čumáky narazíš Můžeš připravit ústřice a vyhrát na celé čáře a z toho uděláš luxusní ústřice bude tam nějakej řezník z horní dolní co miluje vepřovou krkovici a pošle tě i s ústřicema do háje
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:21:39) No právě, co jsem si všimla, tak tam "exotika" moc neboduje... spíš česká klasika. Což mi přijde dost fádní, my doma spíš zkoušíme recepty z jiných světových kuchyní, vařit furt dokola svíčkovou a knédl se zelím mi přijde docela nuda.
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 10:24:21) Tož nuda to sice možná je,ale tááák dobrá takovej smaženej květák,na malinký růžičky,s novýma bramborama...ááááááá
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:26:19) Veverko, ale jo, já taky miluju rajskou nebo guláš a vařím to fakt výborně (i nebožka babička, která tím byla vyhlášená uznala, že moje rajská je lepší), nicméně do TV bych prostě s gulášem nešla.
|
a je to? |
|
(4.7.2012 10:32:34) Tak to já kdybych uměla takovej segeťák jako umí bývalý skorotchán, tak se možná i přihlásím
|
|
Brita | •
|
(4.7.2012 10:49:53) A proč, smím-li se zeptat?
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:56:06) Brito, proč bych tam nešla s gulášem? Asi proto, že mi to přijde jako moc všední jídlo. Pro mne by bylo v takový soutěži zajímavý ochutnat u jiných lidí spíš to, co já sama doma nedělám, klidně i rodinný recept... ale guláš nějak ani ne.
|
Brita | •
|
(4.7.2012 11:09:49) Tak to jo. Pravidelně nekoukám, ale mám pocit, že vrcholem originality tam jsou krevety, losos a cheesecake. A pak je druhá skupina, která originalitu neřeší a nastoupí s kuřecí rolkou a domácím tiramisu.
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 11:13:39) ze slanýho pomazánkovýho másla...
|
|
Monty |
|
(4.7.2012 11:14:31) Brito, ono o originalitu podle mne až tak nejde, ale když je to soutěž o vaření, tak bych jaksi... ehm... předpokládala, že ti soutěžící umí víc než namazat pomazánku na rohlík a na to plácnout kus sýra. My si to doma pouštíme ze záznamu, hlavně jako kulisu třeba o víkendech při vaření, v TV to nesleduji, a je fakt, že třeba francouzská kuchyně, kterou doma zbožňujeme tam moc neboduje. A jít tam třeba s ruskou je podle mne vstupenka do pekel.
|
|
|
|
|
|
|
|
Katka,kluci 9 a 13 | •
|
(4.7.2012 10:34:44) Přesně...Nebo se tam bude někdo obekovat že "mu to nechutnalo, protože nesnáší rajčata (nebo jakoukoliv jinou ingredienci)" To je hodnocení.... :(
|
Tante Ema |
|
(4.7.2012 16:26:25) Což "nesnáším rajčata". Největší hardcore je podle mě "Nechutnalo mi to, protože na to nejsem zvyklý." To je značka člověka, který rozumí jídlu a má ho rád.... Zvlášť pokud je to taková "exotika" jako třeba biftek apod..
|
Monty |
|
(4.7.2012 16:28:47) Myslím, že již nelze ničím překonat děvče, na které jsem náhodně narazila při přehrávání starších dílů... dostalo jako předkrm lososa a zeptalo se hostitelky, jestli je losos z kuřecího nebo vepřového masa.
|
Jana | •
|
(4.7.2012 16:44:22) Tak ta byla dobrá a koukni na díl kde sama vařila to padneš
|
zuzini |
|
(4.7.2012 18:37:20) To byla ta co rozmražovala kačenu pod tekoucí horkou vodou?
|
Jana | •
|
(4.7.2012 18:41:49) Podle mě to byla ta co dělala tousty jako předkrm donesla studenou topinku a strouhaný sýr v misce zvlášt.
|
|
|
|
|
|
|
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:19:36) Tak dokonalej přehled nemám, ale tuším, že tam nebyly křepelky. Ale muž mi říká, že jako předkrm jsou křepelky blbý. Taky si vzájemně vyhrožujeme, že se tam přihlásíme...
|
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 10:19:44) Jako ale neláká mně to vůbec ,pustit si do soukromí zpruzelý lidi co za každou cenu chtějí vyhrát a budou se v podstatě nad vším vošklebovat už z principu... Nedovolila bych takový zásah do soukromí a nechápu,že se tolik lidí najde
Ale občas na to koukám,to zas jo...
|
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:22:11) holoubátka . Pro tolik lidí by ale byl potřeba asi celej holubník
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:23:26) Žirafátko, tak holoubátka jsem ještě nikdy nedělala a ani myslím nejedla. Holoubátka a aligátora, protože ten je nechutně drahej, to si schovávám na nějakou extra speciální příležitost. Kde se dají sehnat holoubátka?
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:24:15) u dědečka na vesnici
jinak nevím
|
Ivka3 |
|
(4.7.2012 10:42:14) V Globusu mražený
|
|
|
zuzini |
|
(4.7.2012 12:41:14) Monty, kde je u nás k sehnání aligátor? Já ho viděla poprvé v masterchefovi. btw. právě běží třetí řada. Já ten pořad miluju. Taková nádherná jídla až zrak přechází.
|
Monty |
|
(4.7.2012 12:53:06) zuzini, třeba tady:
http://www.jehnecimaso.cz/obchod/exoticka-masa/
|
zuzini |
|
(4.7.2012 12:55:41) Díky, no kupovat to nebudu. Neuměla bych ho připravit, ale ochutnala bych moc ráda
|
Monty |
|
(4.7.2012 12:57:25) zuzini, já bych to zkusila udělat, ale ta cena je teď nad moje možnosti... počkám na nějakou slavnostní příležitost, třeba na synovy desátý narozeniny.
|
zuzini |
|
(4.7.2012 12:58:15) Pak dej vědět
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:01:35) Jasně, pochlubila bych se... ale teď s tou hypotékou na krku se obávám, že období jehněčího, klokanů, kohoutů, jelenů a podobných lahůdek na dlouhou dobu končí.
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:02:13) Ostatně do toho Prostřena bych stejně šla jen proto, abychom za případnou výhru mohli nechat zasklít lodžii.
|
|
zuzini |
|
(4.7.2012 13:39:12) Monty, ty a hypotéka?
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:41:09) zuzini, já ne, přítel. Ale to je ve výsledku jedno, prostě to bude masakr, zvlášť když jsem už půl roku bez pravidelnýho příjmu.
|
|
|
zuzini |
|
(4.7.2012 13:44:25) Jehnčí a zvěřinu kupujete v obchodě nebo máš jiný zdroj?
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:45:21) zuzini, no nejčastěji v obchodě, jiné zdroje se vyskytují zřídka... myslím že v Globusu.
|
zuzini |
|
(4.7.2012 13:50:26) V obchodě je to hrozně předražené
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:52:02) Tak my to taky nejíme denně. Asi budu muset hodit očkem na nějakého myslivce, aby mi posílal masové dárečky. Bažanta bych si zrovna dala... s tou kaštanovou nádivkou.
|
zuzini |
|
(4.7.2012 13:56:53) Bažantů máme v zimě kvanta. Škoda že jsi tak dalako. I když mě teď napadá, že do bažantnice občas jezdí na otočku i kamarád z Prahy. Mohla bych ti po něm pak nějaké poslat. Pokud bys měla zájem ;) Já v zimě vývar z ničeho jiného než z bažantí slípky nedělám.
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:58:54) zuzini, to si piš, že bych měla zájem, moc děkuju za nabídku! Jakmile začne bažantí sezóna, tak se připomenu!
|
zuzini |
|
(4.7.2012 13:59:35) Připomeň ;)
|
|
|
|
|
|
|
Monty |
|
(4.7.2012 13:49:25) Jelena jsem jednou sehnali v Tescu, ale jinak ten Globus... když není jiného zbytí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feliz |
|
(4.7.2012 10:27:26) Jé, ty mi pekl děda, když jsem byla mála, teď už je nechová a přemýšlím, jestli bych byla schopná to sníst, ale strašně mi to vždycky chutnalo.
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:28:20) já je bojkotovala jen jednou a to když jsem asi v šesti letech zjistila, že holoubátka musí nejdřív zabít než je upeče
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:29:23) Žirafátko, myslíš jako že péct je zaživa by bylo humánnější?
Mmch. já zas nejím kapra, protože mi asi ve 4 letech děda zabil kapra Ferdu...
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:35:10) tenkrát mi to jaksi nedošlo
asi jsem si myslela, že umřela přirozeně (holoubata)
|
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:36:44) ty si měla kapra jo? Ve vaně?
mě ryby strašně odporně smrdí, já kapra nesnesu ani v mrazáku
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:38:14) Žirafátko, jj, ve vaně... a krmila jsem ho chlebem. Když ho děda zabíjel, dostala jsem první a poslední hysterák v životě.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivuljenka |
|
(4.7.2012 10:17:59) už mě to tolikrát napadlo, protože manžel vyhrožuje,že mě tam přihlásí
Já když už bych tam šla tak jednoznačně abych vyhrála,takže bych připravila švédský stůl Aby tam prostě bylo všechno a nemohli se někteří chytráci vymlouvat,že jim nechutná vepřový a tomu zas nechutnají rajčata
|
|
Martuška |
|
(4.7.2012 10:23:30) určitě smetanové brambory, zeleninový vývar a jako dezert nějaké šlehačkové řezy s jahodami a čokoládou. není to výherní menu, ale moc dobré to je
|
|
a je to? |
|
(4.7.2012 10:30:38) Bramborovo-žampionovou polévku (nebo krémovou květákovou? Pórkovou? Nevím...) Hovězí na žampionech, s rýží, knedlíkem? Vepřové na smetaně s knedlíkem? Kuřecí copánky s anglickou a opečenými brambory? Nebo se zeleninou? Nebo tzv. řeckými patates? Ježíš, co já vím Zákusek...tam bych narazila...krtkův dort, plněné palačinky, zmrzlinový pohár, banánová roláda,...někdo by dal určitě přednost obyč štrůdlu...
Já si nechám Prostřeno určitě ujít, při představě, že se mi někdo hrabe v šuplíku, mi naskakují vyrážky. A stejně bych je neměla kde pohostit
Chystáš se?
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:34:08) a je to, nooo... přemýšlím o tom, ale to šmejdění mi taky dost vadí.
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 10:46:41) Prosímtě,dej pak vědít,ať Tě neprošvihneme!!!!
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:48:59) Veverko, neboj, kdybych se náhodou rozhodla, tak dám určitě vědět. Ale furt nevím, no... zajímalo by mne to a nebýt toho prolézání bytů, tak bych neváhala.
|
zuzini |
|
(4.7.2012 12:43:39) Monty, škoda, že se nedá přihásit do slovenského, tam šmejdění neprobíhá (alespoň ještě cca před rokem, už jsem dlouho neviděla) i to vaření je tam většinou na lepší úrovni.
|
|
aach |
|
(4.7.2012 16:56:51) monty mě přihlásily moje holky a nešla jsem. na sms k potvrzení účasti jsem odepsala NE. nakrmila bych regiment, ale aby mi nějaká zpocená baba lehala oblečená do ustlané postele, nebo se mi přehrabovala ve spodním prádle to ne e. a to jsem si jistá, že bych vyhrála.
|
Insula |
|
(4.7.2012 17:19:01) Nic proti, ale myslím, že toto si myslí většina lidí, co se tam hlásí. Záleží podle mě i na tom, co se sejde za lidi. Když ti tam přijde vegetarián a ty uděláš senzační vepřovou, tak si v pytli. Nebo když se ti tam sejde někdo, co nějí tohle a támhleto, tak si na tom stejně. A když se sejdou "prudiči", kterým prostě nesedneš, tak si taky bez šance. Já třeba jím opravdu skoro všechno, ale třeba steak z hovězího, z kterého teče ta šťáva bych prostě nepozřela, ač to pro druhého může být naprostá lahůdka.
|
aach |
|
(4.7.2012 17:21:53) záleží na kuhaři
|
Insula |
|
(4.7.2012 17:27:11) V tomto případě o tom pochybuji. Záleži na lidech a jejich chutích.
|
|
zuzini |
|
(4.7.2012 18:38:51) No, v prostřenu většinou ti, co výborně uvaří, nevyhrají...
|
|
|
|
|
|
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 10:48:58) Aachje tam snad uz nekdo prihlasoval, nebo se o tom uvazovalo. To bych se sj divala, kdyby tam nektera z vas byla.
|
|
|
|
Feliz |
|
(4.7.2012 10:31:10) Steak s bylinkovýma bramborama a domácím chlebem nebo domácího králíka po normandsku. Dezert pařížský dort. Jako předkrm asi bramborová hnízda s lososem. Na polévku bych se vyprdla, ale dala bych si čenečku
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:37:10) Feliz, a to já ne, protože syn je polívkovej a moje polívky jsou už těmi léty praxe vybroušený k dokonalosti... asi bych udělala consommé s domácími nudlemi nebo vaječným svítkem, kuře colombo s kreolskou rýží a jako dezert nejspíš cheesecake, ale nevím ten předkrm... losos je tam furt, křepelky mi neprošly...
|
sarmi |
|
(4.7.2012 12:15:50) zampiony nadivane, maslo, zloutky a pak sul... tramtadadadadadada
nebo opecenou susenou svestku obalenou anglickou, ma to nazev, ale nemuzu si vzpomenout.
|
|
|
Ivuljenka |
|
(4.7.2012 10:39:00) tak ty bys u mě vyhrála, mňam! Tebou jmenované by byl pro mě požitek
Tak jo já taky hodím menu:
Kuřecí salát s broskví a bagetkou
Na polévku bych se vybodla,stejně všichni vaří furt vývar a hráškový krém... a nebo nad polívkama ohrnují nos.
Hlavní chod - zapečené kuřecí/kotlety na dvou sýrech (je to zasypané cibulí, eidamem, anglickou slaninou a zastrouhané nivou) Pečené brambory (možná s nádivkou) Určitě bych udělala zelninový salát aby případně kdo chce mohl jíst jen zeleniu s masem a nemusel brambory
Dezert - asi dva druhy - semifredy nebo ovocné košíčky a pak něco dortového - paříž, medovník (prostě něco hutnějšího)
|
Feliz |
|
(4.7.2012 10:41:30) Děkuji , úplně se udělalo slabo, když jsem si to své i tvé jídlo představila
|
Ivuljenka |
|
(4.7.2012 10:56:01)
Zrovna se mi v troubě peče nadívaná pečeně Pěkně naříznuté kotlety s kostí v celku, vycpané cibulí a sýrem, omotané anglickou a k tomu salát. V lednici se chladí zlatopramen coool A polívka - ten známý šéfkuchařův hráškový krééééém s krutony
|
|
|
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:42:10) Hmmm... steak by bodl. Kurnik, a já mám doma jen bublaninu.
|
Feliz |
|
(4.7.2012 10:48:14) Já mám doma jen domácí mazanec, máslo a mléko, neboť zítra odjíždíme a te´d v práci jím čínskou jedovatou polévku
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:50:05) Feliz, my zas zítra slavíme a muž bude dělat kohouta na víně a créme brulée. Kohout je v mrazáku, ale v lednici nic, na nákup jedeme až večer.
|
Feliz |
|
(4.7.2012 10:55:20) Monty, to né, to už je na mě moc A to jsem skorovegetarán.
|
|
|
|
|
|
moudrost | •
|
(4.7.2012 10:31:22) polevku ( vyvar se zeleninou a domacima nudlema a vajickem) zapecene brambory s kurecim masickem a do misticky zeleninu dusenou buchtu s rybizem a s jahodama :)
|
|
Katka,kluci 9 a 13 | •
|
(4.7.2012 10:37:29) Tam nezáleží na kvalitě uvařeného jídla, ale zcela to podléhá náhodě : sestava lidí, co jim OSOBNĚ chutná, co vědí o vaření (většinou naprosto nic).
|
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 10:42:26) Hlavne bych si musela pujcit nejaky vystajlovany bxdleni bez smitka neporadku. Pak bych uvarila podle Angrestovy kucharky, v jednoduchosti je krasa.
|
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 10:42:48) Hlavne bych si musela pujcit nejaky vystajlovany bxdleni bez smitka neporadku. Pak bych uvarila podle Angrestovy kucharky, v jednoduchosti je krasa.
|
Veverka16 |
|
(4.7.2012 10:48:35) Angreštova kuchařka už vyšla?Mělo mi přijít echo na mail a nic....
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 11:02:03) Jeste ne, ale pracuje na tom.
|
|
|
|
susu | •
|
(4.7.2012 10:48:09) Vůbec nevím, já vařím taková obyčejná jídla, na předkrmy vůbec nehraju a soulad polévky s druhým jídlem jsem nikdy moc neřešila, většinou máme stejně jen jedno, buď jen polévku nebo druhé jídlo rovnou jako první.
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 10:50:22) Vrcholem souladu polevky s hlavnim jidlem u me je, ze nesmi byt rajska polivka a rajska omacka. Detem by to ovsem nevadilo.
|
MarMat (+2) |
|
(4.7.2012 10:57:16) rajská polívka je rozředěná rajská omáčka? neprudím, zajímá mě to
|
Dalalmánek |
|
(4.7.2012 12:36:25) V extrému by se to tak dalo říct, tedy v polívce je nějaká zavářka. Ale jinak dělám rajskou polívku i z čerstvých rajčat - v sezóně.
|
|
|
susu | •
|
(4.7.2012 11:02:11) No, tak nějak to mám taky.
|
|
|
|
Ivuljenka |
|
(4.7.2012 10:57:56) na mě v jednom menu trochu moc mořských plodů,ale jinak dobrý, sežrala bych to hned ani bych necekla. Já vůbec když nemusím vařit tak mi chutná až na vyjímky všechno
Chřest s holandskou omáčkou mňam,taky dobrá volba,ale opět jak bude někdo čumák na zeleninu tak to bude propadák
|
|
Monty |
|
(4.7.2012 10:58:24) madelaine, francouzská krevetová polívka!!! Lidi, proč mi to děláte...
|
|
Půlka psa |
|
(4.7.2012 11:13:47) Kdyby mi někdo naservíroval Mascarpone-Quark mit Waldbeeren-Coulis, tak se počůrám blahem.
|
Monty |
|
(4.7.2012 11:15:43) Jj, ten recept si obšlehnu, cassis doma ještě máme, i když si z něj poslední dobou muž začal dělat šťávu.
|
Půlka psa |
|
(4.7.2012 11:20:00) Štávu? Došlo šampaňský?
|
Monty |
|
(4.7.2012 11:21:22) Heleno, ne, prostě zjistil, že je to nejlepší šťáva, ale naštěstí s tím přestal, když jsem mu na netu našla, kolik stojí sedmička cassis, když se koupí v ČR.
|
Žžena |
|
(4.7.2012 12:14:05) A nemáš nějaký Frantíky na družbu, že by Ti Cassis vozili? My se družíme teda s Italama, s těma velmi, ti by nám snesli modré z nebe. Frantíci se v našem oboru moc nedruží Jinak bych si cassis taky nechala vozit.
|
Monty |
|
(4.7.2012 12:18:05) Žženo, bohužel nemám, my si to vozíme v batohu z dovolené.
|
Monty |
|
(4.7.2012 12:18:59) ...obalený ručníkama a špinavým prádlem, aby se při převozu nerozsekaly.
|
Monty |
|
(4.7.2012 12:38:24) Eeko, pořad na TV Prima, kde lidi soutěží ve vaření.
http://www.iprima.cz/prostreno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|