| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně?

 Celkem 10 názorů.
 Monty 


Téma: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 20:40:52)
Po rozbalení sýra jsme zjistili, že je v horní části hnědožlutý, v téch místech, kde je rýhování a po okrajích. Ne moc, ale vidět to je. Přítel tvrdí, že takové sýry vždycky vyhazoval a že je to špatně. Ochutnala jsem ho a přijde mi chuťově normální. Jak se pozná, jestli je nebo není zkažený?
 boží žena 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 20:43:30)
no řídila bych se chutí
 Anni&Annika 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 20:44:58)
no uz asi zacina byt jety, ale ochutnej ho a poznas...ja takovyhle syr rasi vyhazuju, ja je ani neochutnavam....
 Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 20:45:45)
Ja teda nevim, ale u nekterych takovych syru, to vidam casto a kdyz chutnaji, jak maji tak to jim.
 Mishula 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 20:53:42)
Vyhodila bych.
 Simča, dcery *1988 a 1997 
  • 

Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 21:01:32)
No řekla bych, že je hodně vyzrálý (až přezrálý), ale pokud senzoricky (čich a chuť) je vše OK, tak ne zkažený....
Simča ~b~
 helena + veverčátka 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 21:29:41)
může být přezrálý až sušší, a jde už pomalu do "zkažena", ale je to takový ten stupeň, kdy někdo vyhazuje (sýr bývá už více aromatický, ale ještě ne hořký) a někdo si pochutná a nic nevidí. Já bych ho usmažila nebo zapekla.~;)
Ale hodně záleží na sytosti té barvy. Pozná se to až časem, jestli chytneš listerii či jinou potvoru.~t~ Ale ta vlastně může být i v super čerstvém sýru, takže buď v poho, jestli je normálně jíš a poznáš, kdy je zkažený a kdy ne. Já mám kachní žaludek, když mi to šmakuje, na dezén nekoukám~t~
 boží žena 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 21:37:53)
tyhle hnědý právě moc dobrý usmažený nejsou
 Elíláma 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 22:54:49)
přesně, smažený už dobrý nejsou, tyhle zralejší

osobně bych to sežrala (asi tak do stádia černých paliček na plísni ~:-D~:-D~:-D )
 GJana& julinka 


Re: Plísňový sýr typu camembert je nahoře dohněda - je to špatně? 

(26.6.2012 23:15:55)
Monty a co ti rika datum spotreby? Pokud chutna normalne snedla bych ho. Pak je tu otazka, jestli to neni nejaky kombinovany druh jako hermadur. To by mel byt nahnedly.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.