Vítr z hor |
|
(24.4.2012 8:37:41) Dámy, zvedl se mi žaludek z jisté konkrétní nechutnosti ohledně éček v jiné diskuzi. Přísahám, že se zase vrátím k podrobnému studiu obalů. Jsem ochotná přestat kupovat skoro cokoli s určitými nevyhnutelnými výjimkami.
Párkrát se tu psalo, že nechutnosti se dávají i do chleba – který chléb je prosím, PROSÍM, bez náhražek, špatných éček a vůbec?
Nemůžu si pomoct, ale nedokážu přestat jíst kupovaný chléb šumava. Když jsem cestovala, taky to bylo to, po čem se mi z celé matky vlasti stýskalo vždycky nejvíc, a po čem jsem se vrhala vždy po návratu. Všechna čest výtvorům z domácí pekárny, ale NENÍ TO ONO. "Můj" chleba musí mít chuť, tvar, rozměry a takovou správnou pologumovatost. Ideálně by měl být krájený (nedá se nic dělat, každý máme nějaké mouchy, já holt potřebuju krájený a gumový chleba).
|
angrešt |
|
(24.4.2012 8:52:39) Ahoj Nerozumím, proč chceš krájený - ten je obvykle horší než nekrájený, bývá méně čerstvý.
Bez přísad, které bych nechtěla nacházet ve svém chlebu, je držkovský. Ovšem je nekrájený.
Pak snad i cvrčovický (ten by u vás mohli mít), ale pozor, objevují se jeho padělky.
|
|
Lída+2 |
|
(24.4.2012 8:57:06) Veveru, kup si držkovský(ten kupuju nejčastěji) a nakrájej si ho v obchodě....pokud to teda zrovna funguje, když bez toho nemůžeš být
|
|
withep |
|
(24.4.2012 9:11:42) Já zas nemůžu krájený, je starý, igelitovaný a ty krajíce jsou moc tenké a příliš rovné . Můžeš si upéct chleba doma v troubě třeba z biomouky, uděláš kvásek, vykyne ti v ošatce... a pokud trváš na těch ostatních parametrech, použiješ kráječ a pytlík
|
|
Inka | •
|
(24.4.2012 9:59:27) Pokud si neupečeš chleba doma, nějaká zlepšovadla tam vždycky budou. Proto ted domácí nikdy není přesný jako kupovaný. I když mám ošatku, kvásek, recept, tak nějaká malá odlištnost tam vždycky bude. Ale nám chutná domácí chléb i pečivo.
|
|
fillantropus |
|
(24.4.2012 10:17:39) hele tak já si peču kváskový. Peču ho v troubě, kyne v ošatce. Chutná jako chleba za starejch časů. Je to ten pravý.
Cvrčovický je už hnůj, protože do druhýho dne je rozdrobený. Držkovský zase stojí pade u nás na trzích. Já si na trhu koupím ten kvásek, trochu ho namnožím a upeču z něj dva tři chleby. Míchám to v pekárně. Čast přípravy není ani deset minut. Akorát má tu správnou křupavou kůrku- totiž dobrý chleba nemá být gumovatý.
|
|
L+2 ks |
|
(24.4.2012 10:44:56) Bez éček určitě Libín a Boubín. Ale nevím, jestli jsou dostupné po celé ČR.
|
|
|