| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bezéčkový chléb z obchodu

 Celkem 14 názorů.
 Vítr z hor 


Téma: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 8:37:41)
Dámy, zvedl se mi žaludek z jisté konkrétní nechutnosti ohledně éček v jiné diskuzi. Přísahám, že se zase vrátím k podrobnému studiu obalů. Jsem ochotná přestat kupovat skoro cokoli s určitými nevyhnutelnými výjimkami.

Párkrát se tu psalo, že nechutnosti se dávají i do chleba – který chléb je prosím, PROSÍM, bez náhražek, špatných éček a vůbec?

Nemůžu si pomoct, ale nedokážu přestat jíst kupovaný chléb šumava. Když jsem cestovala, taky to bylo to, po čem se mi z celé matky vlasti stýskalo vždycky nejvíc, a po čem jsem se vrhala vždy po návratu. Všechna čest výtvorům z domácí pekárny, ale NENÍ TO ONO.
"Můj" chleba musí mít chuť, tvar, rozměry a takovou správnou pologumovatost. Ideálně by měl být krájený (nedá se nic dělat, každý máme nějaké mouchy, já holt potřebuju krájený a gumový chleba).
 15.5Mišel12 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 8:49:43)
To je zvláštní,kolik lidí upřednostňuje krájený chléb:-)Přitom je to chléb z předchozího dne,co se neprodal.Vrátí se do pekáren,zabalí a jde znova na pulty~:-D
 Lída+2 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 8:51:57)
mišel, krájený chlabe jen přes mojí mrtvolu......máme ruce ukrojíme si ho.....mám z něj vždycky, když jsme někde na návštěvě....blbý pocit..divně puší.....:-©
 MrakovaK 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 21:41:18)
den starý chleba prostě
 angrešt 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 8:52:39)
Ahoj~:-D
Nerozumím, proč chceš krájený - ten je obvykle horší než nekrájený, bývá méně čerstvý.

Bez přísad, které bych nechtěla nacházet ve svém chlebu, je držkovský. Ovšem je nekrájený.

Pak snad i cvrčovický (ten by u vás mohli mít), ale pozor, objevují se jeho padělky.
 Lída+2 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 8:57:06)
Veveru, kup si držkovský(ten kupuju nejčastěji) a nakrájej si ho v obchodě....pokud to teda zrovna funguje, když bez toho nemůžeš být~;)
 withep 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 9:11:42)
Já zas nemůžu krájený, je starý, igelitovaný a ty krajíce jsou moc tenké a příliš rovné ~k~. Můžeš si upéct chleba doma v troubě třeba z biomouky, uděláš kvásek, vykyne ti v ošatce... a pokud trváš na těch ostatních parametrech, použiješ kráječ a pytlík :-)
 Inka 
  • 

Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 9:59:27)
Pokud si neupečeš chleba doma, nějaká zlepšovadla tam vždycky budou. Proto ted domácí nikdy není přesný jako kupovaný. I když mám ošatku, kvásek, recept, tak nějaká malá odlištnost tam vždycky bude. Ale nám chutná domácí chléb i pečivo.
 fillantropus 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 10:17:39)
hele tak já si peču kváskový. Peču ho v troubě, kyne v ošatce. Chutná jako chleba za starejch časů. Je to ten pravý.

Cvrčovický je už hnůj, protože do druhýho dne je rozdrobený. Držkovský zase stojí pade u nás na trzích. Já si na trhu koupím ten kvásek, trochu ho namnožím a upeču z něj dva tři chleby. Míchám to v pekárně. Čast přípravy není ani deset minut. Akorát má tu správnou křupavou kůrku- totiž dobrý chleba nemá být gumovatý.
 L+2 ks 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 10:44:56)
Bez éček určitě Libín a Boubín. Ale nevím, jestli jsou dostupné po celé ČR.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 13:39:22)
Kupuju jednak šumavu od firmy Lapek a jednak nepřekonatelnou žitnou moskvu z malé lokální pekárny. Oba druhy chleba jsou prověřeně bez všech srágor typu guma guar a tak podobně. (Ale tuším, že Lapek taky peče ty rychlený s enzymama, takže je potřeba číst etikety.)
 Markéta, kluci 10 a 3 
  • 

Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(24.4.2012 14:38:10)
Normální nezabalený chleba žádnou etiketu nemá, co číst potom? Že bych se té paní v Lídlu zeptala, co všechno chleba obsahuje?
 Vítr z hor 


Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(25.4.2012 7:56:10)
Dámy. mnohokrát děkuju za tipy. Včera jsem v našem vidláckém obchodě narazila na Cvrčovický, tak jsem ho vzala. Padělek teda jaksi nepoznám. Byl dobrý a zdá se, že ho mají každý den. No tak holt asi dám přednost nekrájenému.

Mimochodem – měli tam nějaký vícezrnný, echt zdravě vyhlížející chléb, ale počet éček a dalších podivných aditiv dvojnásobně překračoval počet "normálních" ingrediencí.

(Jo a proč mám radši gumový a krájený – protože ta bájná kůrka mi neodře dásně, což mi vadí.)
 Inka 
  • 

Re: Bezéčkový chléb z obchodu 

(25.4.2012 7:59:27)
Jestli chceš krájený zabalený, tak mám pocit, že Boubín je bez éček, občas ho kupuju manželovi, když nemám upečeno, mrknu na něj.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.