Ivka3 |
|
(9.4.2012 19:53:00) Ahojky, máte někdo parní troubu? K čemu je dobrá, resp. jak se v ní vaří? Lze používat i jako klasickou horkovzdušnou?
|
Martina 78 + 2 kluci+1slečna |
|
(10.4.2012 10:49:30) Parní trouba je dobrá na vaření v páře.
Já používám na dušení zeleniny, vaření brambor, napařování knedlíků, prostě vše se jakoby uvaří. Takže buchtu v tom neupečeš, maso podusíš atd.. Rozhodně musíš mít doma parní i klasickou, parní samotná nestačí. Ještě je dobrá na zdravé ohřívání jídla nemáme mikrovlnku. Pak je super na zavařování. přijde mě to ideální kombinace klasické a parní trouby, mikrovlnku jsem zavrhla a jsem takto max spokojená. Pokud však máš omezený finance tak se bez ní obejdeš ne bez klasické trouby.
|
|
Veru | •
|
(22.3.2014 20:40:04) Ahoj, parní troubou nemužeš nahradit horkovzdusnou troubu - parní trouba je na vaření a ohřávání (nebo rozmrazování)... veškeré přílohy lze vařit v páře (brambory, knedlíky, luštěniny, těstoviny, rýže,...) dále lze vařit třeba polévky, paštiky,... ohřívat celá jídla s použitím poklopu jako v MT. délka ohřevu je více méně stejná jako u MT, s tím rozdílem že parní trouba se předehřívá (vytvaří se pára)
Převážná řada výrobců má vytvážení páry v prostoru kde je potravina, což je takový "pařák" - neni to uplně vhodné (Bosch, Siemens, AEG,...)
Nejkvalitnější vaření v páře lze dosáhnout tak že se pára vytváří mimo a následně je vháněna do prostoru (jako u profesionálních konvektomatů)(Miele, Küppersbusch)
Mám Miele doporučuju, cena odpovídá kvalitě.
|
|
|