Leena+Michalka listopad 09 |
|
(15.12.2011 0:08:41) Tak nejak nestiham a rada pecu, tak sem se chtela po celem dni trapeni s dcerou odreagovat. Moje prvni cukrovi, moje milovane kokosky, kazdy rok si najdu recept na "kokosky, ktere se zarucene povedou", ma to tisic ohlasu jak je to super a ja to po.. Letos jsem zkusila recept: smichat 2 vajicka, 2 lzice masla, 200g kokosu, 150g cukru moucka. Kazdy si to chvali a ja mam hmotu tak na drobenku, horzne se to sype. Co s tim? :_((((. Nejde mi z toho ani nic tvorit, ma to cenu delat? :_((, jako ze treba pridat vodu nebo ja nevim, jednodussi bylo to koupit, ale je to takova kazdorocni vyzva
|
Červená řepa |
|
(15.12.2011 0:21:51) "vánoce bez pokažených kokosem" je miloučké
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(15.12.2011 0:26:31) ja su tak nas.., ze ani nevim co pisu . Par lidi tam pise, ze to je moc suchym kokosem, ze nektery je proste na nic. Par lidi asi ze sta. Proc ja musim mit vzdycky mezi nema . Maslo bylo v jinem receptu, tady vubec, ale ja ho tam ze zoufalstvi pridala. Fakt nevim jak to namocit, smocit,... nebo co s tim . Na stesti sem zjistila, ze nemam ani pecici papir, tak to budu resit az dneska vecer .
|
|
|
Červená řepa |
|
(15.12.2011 0:30:35) já neporadím, ale chápu tě, dělala jsem kokosky jednou a tak jsem zuřila, že to bylo naposled. Takové s...í s tím a nakonec .....!
|
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(15.12.2011 0:47:57) dobry napad, doredim to rumem , no zkusim to zitra nejak dotvarovat, dam vedet jestli z toho jsou kokosky nebo sem dopila ten rum
|
|
|
Hudba Ainur |
|
(15.12.2011 6:06:47) Leeno, normálně to nacpi do formiček a upeč v tom. Mám podobný sypký recept:
250 g kokosu 250 g másla 450 g moučkového cukru 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva
Těsto se sype! Dává se do NEvymazaných formiček, vmáčkne se kousek těsta, protože ještě dost nabudou. V mírné troubě 15-20 minut do růžova.
Ale jinak letos jsem pekla tyto kokosky, a jsou skutečně fantastické http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=62783 (odstraň mezeru v adrese)
|
|
tinas | •
|
(15.12.2011 7:51:00) Pokud máš chuť zkus tyhle. našla jsem je na mmb a jsou opravdu luxusní. Na povrchu pevné a uvnitř krásně měkké. Bohužel mi je synek už téměř sežral,tak jsem musela udělat další várku. Jsou opravdu nejlepší jaké jsem,kdy jedla.
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie [18.12.2010]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu
POSTUP PŘÍPRAVY
Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame. Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.
|
|
Mortadela |
|
(15.12.2011 10:19:43) JÁ mám zaručený recept na kokosky. Jednoduchý, rychlý, není na tom co pokazit. Smícháš obsah plechovky Salka nebo slazeného Condé (je to totéž, jen od různých výrobců) a 200 g kokosu. Vznikne tužší hmota a už jen tvaruješ kokosky (za pomoci studené vody to jde úplně snadno).
|
Dafne | •
|
(15.12.2011 12:02:42) souhlasím - kokosky ze salka jsou šťavnaté a strašně dobré, téměř bez práce
|
Inaaa |
|
(15.12.2011 13:40:16) Kokosky ze Salka jsem jednou dělala, ale bylo to na můj vkus moc sladké.
|
|
|
|
|