Hilly. |
|
(5.12.2011 9:03:05) Dělala jsem mega množství, těsto bylo lepkavé a po upečení křehké a rozpadalo se. Některé části jsem podlepila tvrdým papírem, jinak by to nedrželo. Budu tam muset udělat pořádně sněhu, abych zakryla všechny ty nedostatky. Minulý rok se mi ale povedla, tak nechápu. Recept: 120g kakaa 1200g hladké mouky 430 g moučkového cukru 200 g medu...NENÍ HO MOC?V RECEPTU MÁM NAPSANÝCH 20, NEBYLO TO SPÍŠ 20LŽIC? 860g másla 5vajec 3,5 lžiček sody 3,5lžiček perníkového koření Možná jsem to nějak blbě přepočítala, fakt nevím. Těsto jsem nechala jen tak dvě hodiny v ledničce a hned z něho vykrajovala, musela jsem to ale dělat na pečícím papíře a aji ho přes něho válet, jak se lepilo a to jsem tam ještě přidávala mouku Ráda bych se poučila pro příště
|
Mojička | •
|
(5.12.2011 9:08:37) Mně tedy přijde moc medu i másla. Ale mám jiný recept.
|
|
Líza |
|
(5.12.2011 9:09:41) Hilly, u perníků je někdy potíž s tím, že různé druhy medu udělají s tím těstem různé psí kusy. Jestli to loni bylo v pořádku a letos při stejném receptu a stejném postupu průšvih, přemýšlela bych nad konzistencí a typem medu, který jsi použila - aspoň mojí mámě se tohle opakovaně stávalo podle toho, jaký med toho roku děda dodal.
|
Hilly. |
|
(5.12.2011 9:12:54) Lízo, taky mám to podezřeníMožná příště budu dělat spíš recept bez medu
|
zerat |
|
(5.12.2011 9:14:32) V množství medu to podle mě nebude. Koukám, že já mám psané v receptu, že buď 4 lžíce medu nebo 15 dkg medu dle váhy. Ještě mě napadá, jeslti jsi si jistá, že jsi něco nevynechala. Já jsem letos prvně zmršila celé těsto z kila mouky, protože jsem do něj zapomněla dát cukr. Těsto bylo jako guma resp. jako nevykynuté chlebové těsto
|
|
Jiřule a 3 skřítkové |
|
(5.12.2011 13:40:19) no já dávám na perníčky 70g medu a žádný máslo.. ale taky mam jinej recept
|
|
|
|
zerat |
|
(5.12.2011 9:11:21) Hilly, mně překvapuje tolik kakaa do těsta a další věc já dávám na kilo mouky 50 g másla - u tebe je nějakých 800g. Toho tuku mi přijde opravdu hodně V medu nevím, ale já mám v receptu na kilo mouky 4 lžíce medu a teda dolévám tam i krapet mléka, abych dosáhla struktury, jakou má to těsto mít. Já poradit neumím, protože máš evidentně nějaká úplně jiný recept
|
|
RIPinary |
|
(5.12.2011 9:11:37) já ám recept, dle kterého se to podaří fakt všem, doporučuje 10z 10 lidí co odzkoušelo:) 500g hl.mouka 100g máslo 250g moučkový cukr 100g med 3 vejce 3 lžíce perníkového koření 1 prášek do perníku
všechno smícháš, můžeš dosypat moukou kdyby byo moc lepivé a dáš na den do lednice..výsledek?
krásné měkké perníčky
|
Hilly. |
|
(5.12.2011 9:16:36) Ovce, na chaloupku bych spíš potřebovala tvrdé, ale ráda se nechám inspirovat na ty normální. Jak dlouho to prosím vydrží měkké?
|
RIPinary |
|
(5.12.2011 9:24:29) plácala jsme z toho i chalupu, jestli najdu foto vložím.. měkké je to pořád. od upečení po konzumaci.
|
RIPinary |
|
(5.12.2011 9:29:25) mám vyfocené jan základy:) ale je to ze stejného těsta, drží pěkně, dnes asi udělám ještě jednu:)
|
anemon |
|
(5.12.2011 11:09:16) Krása
|
|
|
Hilly. |
|
(5.12.2011 11:05:07) ovce a kdy konzumujete? Vydrží to tři týdny? Jestli to hned sníte, co to vysypete z pekáče, tak se nedivím
|
|
|
daba+holčička |
|
(5.12.2011 11:41:47) hilly, tady jsou vyzkoušené recepty, na chaloupku bych použila tento http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=268&t=9654
já osobně mám vyzkoušený tento, perníky jsou klasické, dobré měkno/tvrdnou podle vlhkosti vzduchu http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=268&t=3104
|
|
|
Minís |
|
(5.12.2011 9:25:04) Fakt všem? No to mě ještě neznáš. Nic se mi nezdaří, jsem vážně expert, vše domrvím. Děs.
|
RIPinary |
|
(5.12.2011 9:31:15) hele, perníky jsem pekla poprvé v životě, a když už se to povedlo i mě (!) tak to něco znamená vlastně letos vůbec poprvé v životě dělám cukroví, a už mám 5 druhů a jde to. je důležité dělat tu placku trochu širší..měla jsem ji půl centimetrovou
|
Minís |
|
(5.12.2011 9:40:39) Jo? Bin, budeš se divit, ale já jsem zkurvila i nepečené kuličky z piškotů. Uvidím jestli najdu odvahu to zkusit. Na pečení a tvoření jsem megapako. Vůbec mi to nejde, dělám to podle receptu a vždycky to dopadne na hovno.
|
Hilly. |
|
(5.12.2011 11:07:46) U toho vánočního cukroví je problém, že se to dělá vždy jen jednou za rok a já ty recepty a vychytávky vždy zase zapomenu
|
|
|
|
|
anemon |
|
(5.12.2011 11:08:27) bin, jaký přibližně má objem těch 100g medu - neumím si představit vážit med na naší váze.
|
|
|
Hilly. |
|
(5.12.2011 9:14:04) Val, i to je možné, protože ty kusy, co jsem dělala později se už zdály lepší.
|
|
|