Limai |
|
(18.11.2011 14:30:41) Mám tady krásné mini formičky na košíčky,ale nevím,jaké udělat těsto,aby uprostřed košíčků zůstal prázdný prostor na náplň a těsto mi nevyběhlo nahoru.Formičky jsou hodně malé,spodní průměr 2cm,horní 4cm,výška 2 cm.Nechci dělat košíčky tím způsobem,že vykrojím tvar a do košíčku ho vložím upéct,to budu dělat s jiným cukrovím,s lekníny,a ve větších formičkách.Tady chci,aby košíček měl skutečně tvar formičky,a dal se plnit uvnitř.
|
Ori_on |
|
(18.11.2011 14:33:10) Dělám tři druhy košíčků: vanilkové, kakaové a ořechové. Všechny jsou moc dobré. Nejvíc mi chutnají ořechové, občas jdou hůř vyklepnout. Formičky mám ještě po své mamce, letité, ale furt jsou super. Náplň dělám vařenou...z mlíka, piškotů, rumu, cukru, mletých ořechů..výborné do košíčků.
|
Ori_on |
|
(18.11.2011 14:33:31) Vanilkové myšleno linecké.
|
|
|
Stárnoucí |
|
(18.11.2011 14:37:14) Dělám z lineckýho.
|
|
zerat |
|
(18.11.2011 14:41:53) Já dělám dvoje z lineckého a z pracnového. Obojí jsou s vhodnou náplní vynikající U nás se holky nemůžou dočkat košíčků z pracnového a plněné višní naloženou v rumu
|
|
Cirilinka |
|
(18.11.2011 14:45:15) linecké těsto..po vtlačení těsta do formičky na dně propíchnout vidličkou před upečením, ono se to pak vprostřed nenafoukne..
|
|
Jája | •
|
(18.11.2011 15:20:39) Jakékoli těsto, jen ho vmáčkneš do formičky, aby to byla tenká vrstva. Stejně se dělají ořechy, škebličky nebo berušky, aby byl uvnitř prostor pro náplň. Když dáš těsta víc, vyběhne a máš pro náplň málo prostoru.
|
Mrej |
|
(19.11.2011 14:56:42) to si pamatuju ještě dnes, jak mě máti komandovala, ať to pořádně vymačkuju , pak se to zlámalo při vyklepávání , nenávidím ořechy do své staré dospělosti a nedělám je.
|
|
|
|