Liškodlak |
|
(10.11.2011 13:33:00) Prosím pomoc! Na zítra potřebuju zábavu pro děcka a na neděli pohoštění, tak mě napadlo, že bych zabila dvě mouchy jenou ranou a udělala s nimi nějaké cukroví. Vykrajování určitě zabaví malou i velkého, ale potřebuju nějaký zaručený dobrý a jednoduchý recept, kdy je to cukroví třetí den dobré. Mám jakýsi předpis na cukroví ze šlehačky, ale to je právě nejlepší právě čerstvé, a ne až třetí den. A ostatní zas musí být uleželé. Ještě dnes chci uplácat těsto. Díky za každý tip!
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(10.11.2011 13:48:18) Dobré by mohlo být hned tvarohové cukroví. 25dkg hrubé mouky 25dkg hery(lira) 25dkg tvarohu
Udělat těsto,vykrajovat tvary.Pečením se cukroví dost zmenší,tak klidně můžou děti vykrajovat větší tvary,a po upečení se obaluje v moučk.cukru smíchaném s vanil.cukrem
|
|
gf fgfhf |
|
(10.11.2011 13:50:59) udělala bych klasické linecké různé tvary, ta marmeládá cukroví krásně navlhne, některé udělat klasicky s dírou uprostřed, jiné celé a zdobit čokoládou a různým sypáním a jsou hned měkké 210 HM, 1140 tuku (hera atd.) 70 moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr, citronová kůra
|
hanah | •
|
(10.11.2011 14:02:58) Cukroví peču jen z másla,je hned měkké a ještě pěkně voní.Tchýně dává nějaké tuky a fuj tajbl !
|
|
|
MM, 2 kluci |
|
(10.11.2011 14:02:12) ... - ano, říká se sice, že je lepší, ale třeba moje máma často pekla na poslední chvíli (cukroví typu linecké apod.), uleželé to moc nebylo a stejně dobré !
V podstatě to uležení změní vlastnosti toho cukroví, je pak vláčnější. Ale když ho chceš mít jakoby "křupavější", třeba jako klasické sušenky, tak podle naopak je lepší neuleželé...
Jeden jednoduchý recept mé babičky, je "vzorec 3-2-1": 3 díly mouky, 2 díly másla/tuku, 1 díl cukru. Vypracovat těsto, vyválet, vykrajovat. Po upečení namazat marmeládou (nejlépe nějakou nakyslou, třeba rybízovou) a slepit. Lze jíst hned i uleželé, dle situace.
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(10.11.2011 14:09:07) Dělám linecké přesně podle tohoto poměru a když ho namazané a slepené dáte do nějaké dózy (krabice) a k tomu napůl překrojené jablko, bude to třetí den perfektní. To jablko pokládám na pečivo řeznou plochou NAHORU (aby se to pečiva nedotýkalo), jinak by pečivo natáhlo tu šťávu do sebe Simča
|
|
|
Liškodlak |
|
(10.11.2011 14:31:18) Super, díky, a co ty perníčky, co jsou hned měkké? Mně loni změkly snad až v březnu
|
maceška |
|
(10.11.2011 15:47:19) Liško, tady: http://www.rodina.cz/recept2014.htm
|
|
|
Horama |
|
(10.11.2011 16:18:21) Tyhle perníčky. Jsou dobré a měkké hned ten den, kdy se upečou. Do neděle budou jen lepší. A s tím těstem se dobře pracuje. Moje 2,5-letá dcera z toho vykrajuje s nadšením.
Otázka je, jestli tě nebude štvát zdobení.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=92681&user=300863
|
Liškodlak |
|
(10.11.2011 18:15:31) Ať si na to mládež naplácá co chce
|
|
|
|