KatVafi |
|
(26.8.2009 17:45:50) Maminky, máte někdo zkušenost se sušením těchto papriček, mám pálivé i nepálivé. Mamka mi tvrdí, že se jen zavařují, že sušené nebudou dobré, tak prosím o radu. Všem děkuji.
|
Spirálka |
|
(26.8.2009 18:00:08) Pálivé suším běžně, používám je potom jako koření do jídla. U těch nepálivých nemá sušení žádný význam.
|
KatVafi |
|
(26.8.2009 18:11:18) Spirálko, já jsem je právě ještě nikdy nezavařovala ani nesušila. A když do těch nepálivých přidám třeba jednu pálivou a zavařím, budou aspoň trochu pikantní?
|
Spirálka |
|
(26.8.2009 18:16:37) Kat, to je nejlepší řešení. Do nepálivých dát pálivou. Já mám vždycky víc pálivých, takže je i suším a pak do zavařování přidávám právě ty sušený pálivý. I do okurek a všude
|
KatVafi |
|
(26.8.2009 18:18:28) Spirálko tak to je bezva, u nás totiž frčí ty pálivé, jenže jich mám o dost míň než těch nepálivých, takže to namíchám abude. A ještě dotaz, to sušení - napíchat na niť a někam pověsit, jedno kam? uschne to pěkně samo?
|
Spirálka |
|
(26.8.2009 18:30:04) Kat, já mám taky radši pikantní zavařeniny a tak aspoň jednu feferonku strkám všude Sušený jsou silnější, tak to podle množství vždy nějak střídám. Suším je na niti v kuchyni, omotávám je za stopky, aby se nedotýkaly a krásně uschnou. Pak si je ještě nakládám do nějaké pěkné flašky s česnekem a bylinkama do oleje, je to pěkná dekorace a ten olej si pak liju na salát
|
|
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(26.8.2009 18:10:56) já suším nepálivé, pálivé u nás nikdo nejí
|
magrata1 |
|
(26.8.2009 19:29:02) my sušíme nepálivé na niti, ale tak, aby se moc nedotýkaly, jinak plesniví. Pak jsou skvělé třeba do guláše, vyberu semínka, povařím v guláši, vylovím a pak rozmixuju. takovou chuť a barvu jinak nedosáhneš.
|
|
|
Staronová.luc |
|
(27.8.2009 8:43:09) Suším pálivé i nepálivé. Na niti. Používám, pak do vaření, guláš, čína apod.
|
|
pavi |
|
(23.7.2010 9:11:41) papricky lze i zamrazit, pred pouzim staci vytahnout, nechat cca 30 minut polevit a muzete pouzivat.
|
|
josef kadrnožka,brácha | •
|
(14.9.2011 17:46:24) prosím o radu lze sušit kozí rohy?
|
Jiří Barák | •
|
(17.7.2015 14:06:03) Nejlepší jsou sušené a to tak,že odříznete vršek se stopkou a podélně naříznete a vyjmete semínka,která by mohla uvnitř při sušení plesnivět!Pak se nekrájí na tenké prstýnky a usuší na slunci,nebo jinak v teple ale na vzduchu. Takhle se dají po usušení používat do čehokoli,a dobře se odměřuje množství.
|
|
|
|