Ralzinka |
|
(31.8.2011 16:56:51) Ahoj, je mi 17 a pekla jsem sama jen jednou v životě Sklidila jsem úspěch a proto chci upéct tohle cukroví, je to recept mé babičky. Jenomže ta je duševně nemocná a furt je zlá na mě i na moji mamku, bydlíme všechny 3 v 3+1. 100% mi vleze do kuchyně, o to víc bych byla ráda, kdyby se mi to povedlo. Na kolik a jak dlouho péct. Ta barva je tak tmavá, že nelze poznat podle pohledu, jestli už jsou. A má se těsto dát uležet?
Ještě popíšu recept 160 g hl. mouka 60g solamyl 20g kakao 80g cukr moučka 160g máslo 2žloutky špetka skořice
|
angrešt |
|
(31.8.2011 17:01:09) Podle složení je to křehké těsto. Ano, bylo by dobré dát ho uležet, alespoň na hodinu do chladničky.
Tím pádem pak bude i míň lepit a nebude se muset při vyvalování moc podsypávat moukou akolečka tak budou křehká.
Záleží, jak je vykrájíš veliká a také každá trouba peče jinak. Ale odhadem 3cm kolečka tloušťky cca 4mm na 160st asi 10min. Kdyžtak raději 8 min, jedno si vytáhni a rozlom a ochutnej a uvidíš, zda je hotové. Také to torchu poznáš, když sáhneš na povrch kolečka v troubě - musí být na omak suché.
|
Ralzinka |
|
(31.8.2011 17:03:33) Děkuji
|
|
|
|