| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jáhly

 Celkem 11 názorů.
 lenas27+ 07/08-02/12 


Téma: Jáhly 

(16.5.2011 7:47:10)
prosím vás mám doma balíček jáhlů a nevím co s nimy poradíte někdo nějakou mňamku k večeři?~w~
 Elíláma 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:08:05)
Tak já jsem barbar, když je muž v práci, smíchám si je s tuňákem a rozsekaným rajčetem, ale to je vyloženě single-baba jídlo ~t~
 Elíláma 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:12:18)
Jinak taky česká klasika:
Sušené houby namočíme do vody, aby nabobtnaly. Pokud jsou velké, překrájíme je na menší kousky. Jáhly důkladně opereme.

Do jáhel vmícháme houby. Směs osolíme, opepříme, přilijeme vody (nebo vývar) a vše dusíme doměkka. Podle chuti můžeme podlít také bílým vínem.

Před podáváním přelijeme rozpuštěným máslem.
 matesin 11/99,11/05,11/09 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:24:05)
uvarit s mrkvi,pridat rozinky a nakonec na taliri posypat kokosem
 Martina, 3 holky 
  • 

Re: jáhly 

(16.5.2011 8:36:55)
Ahoj, tak my je děláme na sladko jako Jahelník. Jáhly proprat a vařit v mléce - vznikne hustá kaše, tu navrstvím jako rýžový nákyp do zapékací misky s ovocem. Je to opravdu dobré.
 Haňul :) + Alex 3/09+Marie1/12 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:45:04)
Lenas ja ti nevim, ale me vzdycky rikali ze pred jakymkoliv zpracovanim je nutne jahly 3x sparit horkou vodou jinak muzou byt hořke :( staci dat do rychlovarne konvici vodu a 3x po sobe sparit mensim mnozstvim. jinak delam taky na sladko, tzn. smicham s mlikem, cukrem a uvarim jako kasi, je to lehke, dobre a chutnejsi nez krupicova, dam kousek masla, kakao :)
 Elíláma 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:49:20)
Haňul: jo, taky jsem to tak četla a dělám to, ale jednou jsem zapomněla a bylo to úplně stejné, žádná hořkost :-)~d~:-) tak nevím, jak moc je to důležité no radši to spařuju dál
 Žžena 


Re: jáhly 

(16.5.2011 11:21:50)
Není to vyloženě o spařování, ale u jáhlů je důležité je co nejdřív konzumovat. Ony hořknou dlouhodobým skladováním, žlukne v nich tuk (ano, i v jáhlech je tuk), ten se odplaví tím spařením.
Ale když nemáš jáhly půl roku starý, tak spaření nemusí být vůbec potřeba.
 pipka pipka 


Re: jáhly 

(16.5.2011 8:52:33)
já z nich dělám jakoby bramboráčky. nejdřív je tedy nasucho opražim-jen lehce a proleju vroucí vodou. pajk je normálně uvařím. do uvařených přidám hodně česneku, strohanku )ne mouku jako do bramboráku, blbě to drží), vejce, hodně soli a majoránku a usmažim placičky. je to super se zeleninovým salátem.
 Elíláma 


Re: jáhly 

(16.5.2011 9:19:50)
marča: hezkýýýýýýýýýýý ~R^
 zerat 


Re: jáhly 

(16.5.2011 9:38:09)
Jáhly se mají několikrát za sebou spařit. Pak jsou opravdu mňamózní.
Já je properu, vařím s mlékem, dám špetku soli a pak jak to zhoustne na kaši přidám olej nebo máslo a promíchám to s utřenými žloutky s cukrem s pravou vanilkou. Potom vrstvím do plechu s ovocem a dám zapéct. Peču a před dopečením udělám čepici z bílků a cukru ~R^ ~w~ ~:-D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.