lenas27+ 07/08-02/12 |
|
(16.5.2011 7:47:10) prosím vás mám doma balíček jáhlů a nevím co s nimy poradíte někdo nějakou mňamku k večeři?
|
Martina, 3 holky | •
|
(16.5.2011 8:36:55) Ahoj, tak my je děláme na sladko jako Jahelník. Jáhly proprat a vařit v mléce - vznikne hustá kaše, tu navrstvím jako rýžový nákyp do zapékací misky s ovocem. Je to opravdu dobré.
|
|
Haňul :) + Alex 3/09+Marie1/12 |
|
(16.5.2011 8:45:04) Lenas ja ti nevim, ale me vzdycky rikali ze pred jakymkoliv zpracovanim je nutne jahly 3x sparit horkou vodou jinak muzou byt hořke :( staci dat do rychlovarne konvici vodu a 3x po sobe sparit mensim mnozstvim. jinak delam taky na sladko, tzn. smicham s mlikem, cukrem a uvarim jako kasi, je to lehke, dobre a chutnejsi nez krupicova, dam kousek masla, kakao :)
|
Elíláma |
|
(16.5.2011 8:49:20) Haňul: jo, taky jsem to tak četla a dělám to, ale jednou jsem zapomněla a bylo to úplně stejné, žádná hořkost tak nevím, jak moc je to důležité no radši to spařuju dál
|
|
Žžena |
|
(16.5.2011 11:21:50) Není to vyloženě o spařování, ale u jáhlů je důležité je co nejdřív konzumovat. Ony hořknou dlouhodobým skladováním, žlukne v nich tuk (ano, i v jáhlech je tuk), ten se odplaví tím spařením. Ale když nemáš jáhly půl roku starý, tak spaření nemusí být vůbec potřeba.
|
|
|
pipka pipka |
|
(16.5.2011 8:52:33) já z nich dělám jakoby bramboráčky. nejdřív je tedy nasucho opražim-jen lehce a proleju vroucí vodou. pajk je normálně uvařím. do uvařených přidám hodně česneku, strohanku )ne mouku jako do bramboráku, blbě to drží), vejce, hodně soli a majoránku a usmažim placičky. je to super se zeleninovým salátem.
|
Elíláma |
|
(16.5.2011 9:19:50) marča: hezkýýýýýýýýýýý
|
|
|
zerat |
|
(16.5.2011 9:38:09) Jáhly se mají několikrát za sebou spařit. Pak jsou opravdu mňamózní. Já je properu, vařím s mlékem, dám špetku soli a pak jak to zhoustne na kaši přidám olej nebo máslo a promíchám to s utřenými žloutky s cukrem s pravou vanilkou. Potom vrstvím do plechu s ovocem a dám zapéct. Peču a před dopečením udělám čepici z bílků a cukru
|
|
|