| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zpracování výpeku

 Celkem 12 názorů.
 Osamělá 


Téma: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 10:31:17)
Nemáte někdo šikovný recept jak zpracovávat výpeky z masa jinak než na omášku k němu. Často nám zbývá šťáva z pod kuřete, vepřového, když je peču a je mi líto se toho zbavovat, když je to tak dobré ~;)
 angrešt 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 10:36:42)
Tak třeba výpek z kuřete používám na zálivku na salát se zbytky pečdeného kuřete - udělám trochu klasické vinaigrette s dijonskou hořčicí (akorát nesolím, výpek je slaný), do ní vmíchám výpek, 2 lříce majonézy, jemně usekané kapari, cibulku a petrželku.
Na sálát dám nějaké "listí", kroužky cibule, rajčat, kousky studeného kuřete a přeliju touhle zálivkou. Je to moc dobré spotřebování zbytků.

Výpek z vepřového si studený mažu na chleba.

pokud následně peču nějaké maso, tak mo místo vodou podliju výpekem z předchozí pečeně.

Výpek, pro který nemám zrovna využití, spotřebuju tak, že dám vařit vývar z něčeho - mívám v mrazáku morkové kosti nebo hovězí žebro, dám do vývaru i kosti z pečeného kuřete a přiliju ten výpek, vývar je pak vydatnější.
 Evka 
  • 

Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 10:37:13)
Zamrazím s menší porcí masa a mám později pro děti oběd. Podávám s rýží. Děti se po tomhle mohou utlouci.
 Carlin 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 10:46:41)
RIZOTO!!!
do výpeku nasypu mraženou zeleniny, přidám syrovou rýži, vodu a šupnu do trouby. Je to super a ještě se pak nemusí drhnout napálený pekáč! ~w~
 Donell 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 11:29:37)
přesně tak, také dělám do výpeku z kuřete rizoto. Zvlášt, když ještě třeba stehýnko nebo hřbet zbyde, tak to maso oberu, nechám v pekáčku, uvařím rýži a nějakou zeleninu a šup, oběd je hnedka hotový. Máme to víceméně pravidelně - po pečeném kuřeti je prakticky vždy rizoto...~w~~;)
 Carlin 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 11:38:24)
Taky tak ~R^
 Lucc74 
  • 

Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 18:54:27)
...přesně tak - po pečeném kuřeti je druhý den rizoto ze zbytků vč. šťávičky (rizoto bez té šťávy není dobré - jinak ho ani nedělám).
 Markéta s párkem 
  • 

Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 12:16:39)
Když je to aspoň částečně z vepřovýho, nechám to ztuhnout v lednici na rosol a pak to mažu na chleba. Mňam.

JInak já mám opačný problém - věčně mám málo šťávy k masu, tak kdyby mi zbylo, nechám zmrazit a použiju příště, když bude málo.
 anemon 
  • 

Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 12:24:44)
U nás zbyde vyjímečně, pokud je to množství, které stojí za to, upeču v něm brambory nebo brambory se zeleninou, jsou moc dobrý, naše děti ale sní všechno.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 12:27:50)
Můžeš tím "vylepšit" jalovou polívku. Když mi NÁHODOU výpek zbyde (tedy muž je šťávový, na talíři mu jídlo plave, takže u nás to moc nehrozí), dám do krabičky do mrazáku.... a když pak chci uvařit polívku, tak ji vařím jen zeleninovou, nezasmažuji, nedávám "kostku" bujónu, ale použiji na dochucení výpek.
Nebo jak psáno výše - oberu zbytek kuřete (takový ten "hřbet" většinou zbyde), přidám zelninu, rýži, trochu podleji, okořením, podusím a je bezva rizoto...
Simča ~b~
 Winky 
  • 

Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 12:54:34)
dávám do lednice ztuhnout a pak použiju do polévky místo bujonu.
 Balbína 


Re: Zpracování výpeku 

(12.5.2011 13:18:25)
dělám z toho rizoto ~w~~w~
Osmahnu cibulku (ani nemusím), přidám výpek, vodu, rýži, zeleninu. Vařím skoro do měkka a pak dám péct. Někdy dělám i bez zapečení.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.