Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 18:30:52) Mám chuť vyzkoušet jiné mouky, než se obvykle používají. Učím se vařit a jíst zdravě a navíc miluju sladké Pochlubíte se nějakými jednodužšími sladkými recepty s využitím uvedených mouk (či jiných), případně odkud recepty čerpáte?
Děkuji za inspiraci
|
Ilca a kluci 6/06 |
|
(29.3.2011 18:50:49) Čerpám hodně z Biokuchařky Hankky Zemanové + Česká biokuchařka. Nebo z www.varimezdravě.cz
|
|
a+b+c+d |
|
(29.3.2011 19:44:54) Lenko, já nejvíc čerpám na domacipekarny.dama.cz Tam je receptů se špaldou mraky.
|
a+b+c+d |
|
(29.3.2011 19:46:56) A ještě třeba i na MMB, tam mám oblíbené např. sušenky ze špaldy s javorovým sirupem apod.
|
|
|
Balbína |
|
(29.3.2011 20:21:28) za špaldové dělám perník. Klasický recept a mouku dám napůl špaldovou a napůl polohrubou. Jde dělat jen ze špaldové. Když dělám bábovku, tak taky mouku nakombinuju.
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 20:38:07) Balbíno a s rýžovou nebo amarantovou zkušenost nemáš? Zrovna perník by šel i nakombinovat s tou rýžovou...možná.
|
Tenna /2 |
|
(29.3.2011 20:59:40) Do perníku patří především žitná
|
|
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 20:38:07) Balbíno a s rýžovou nebo amarantovou zkušenost nemáš? Zrovna perník by šel i nakombinovat s tou rýžovou...možná.
|
Balbína |
|
(30.3.2011 0:16:30) nemám
|
|
|
|
Tenna /2 |
|
(29.3.2011 20:58:33) S amarantovou a rýžovou mouku zkušenosti nemám, ale špaldová je výborná do jakéhokoliv pečiva, kam se jinak používá běžná pšeničná. Mnohem lepší chuť, doporučuji. Lze i míchat v libovolném poměru.
|
šatranka |
|
(29.3.2011 21:07:28) Spaldovou mouku mam taky moc rada
Ted hodne delame kolac podle Hanky Zemanove, vynikajici je s hruskama.
http://apetitonline.cz/recepty/5981-tvarohovy-spaldovokukuricny-kolac.html
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:10:14) Žovjakno děkujííí Recept už opisuju a vyzkouším Mám tu i svůj recept na muffiny s kefírem, tak zkusím nahradit klasickou mouku rýžovou i v něm.
A na koláč se taky kouknu.
Amarantovou mouku zkusím přidat pár lžiček do čekohokoliv, asi. Nikde nejsou recepty přímo z ní, ale píšou, že se přidává, tak uvidíme
|
šatranka |
|
(29.3.2011 21:11:41) Jeee, nenapsala bys mi na oplatku ty mufiny s kefirem? Mam kefir v lednici
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:17:22) Muffiny s kefírem
280g polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 2,5 lžičky prášku do pečiva 120g moučkového cukru
promíchat
přidat 300ml kefíru (podmáslí) 1 vejce 100g čokolády (nalámané na kousky vmíchat nakonec), výborné je to jak s kvalitní 80%, tak i s mléčnou.
Péct na 180st. 15-20 minut
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:18:46) Doplnění Muffiny s kefírem Jsem zapoměla!!!!
ještě 125g změklého másla
|
|
šatranka |
|
(30.3.2011 10:04:39) Lenko, koukla jsem az dnes, diky moc za recept Hned dneska je udelam.
|
|
|
|
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:12:54) Žovjanko, prosím tě u toho koláče, je tam v receptu psaný nějaký agávový sirup. Dáváš ho, nebo něčím nahrazuješ? Netuším ani jak chutná, slyším prvně...
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:25:13) Žovjanko, už to chápu s tím agávovým sirupem...místo cukru. Jsem to nejdřív neviděla, koukala jsem rovnou na ingredience
|
|
šatranka |
|
(30.3.2011 10:08:12) Lenko, agavovy sirup jsem ze zvedavosti koupila, je min sladky nez javorovy sirup. Ma prijemnou, jemnou chut. Pouzivam ho jen do tohoto kolace, abych nedavala porad klasicky cukr. Davam ho jeste o trochu min, nez je v receptu, kdyz je ovoce sladsi. Je vyborny. Minuly tyden jsem delala i s kiwi. Dobre by byly merunky, az bude sezona.
|
|
|
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:07:50) Tenno, tak zkusím špaldovou míchat s klasickou (zatím) a uvidíme
|
Tenna /2 |
|
(29.3.2011 21:20:05) Jojo, zkus, ona je dražší, tak někdy dám celou dávku, ale někdy šetřím a dám jen část Ale co do vlastností je skutečně srovnatelná s pšeničnou, takže lze počítat v receptech stejné množství.
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:23:22) Tenno, to je pravda, že jsou tyhle mouky dražší. Asi taky budu míchat, ale líbí se mi ta myšlenka upéct o něco zdravější moučník. Navíc musím ty svoje chlapy zvykat postupně I když dneska muž řekla bych doslova sežral pohankové křupky dětem a liboval si, jak mu ta chuť byla příjemná Tak zkusím asi i něco s pohankovou moukou...asi spíš naslano.
|
Tenna /2 |
|
(29.3.2011 21:40:54) Když jim neřekneš předem, že je to ze "zdravých" obilovin, uvidíš, jak se oblíznou Na chuť je to výborné, ale někdo k tomu má předsudky a zbytečně by to předem odmítal. Můj tatínek např. by mamince nedovolil takto experimentovat, ale u mne si pochutná i na "alternativě", když předem netuší, co bude jíst
|
Lenka a zlatíčka |
|
(29.3.2011 21:55:08) Tenno, samozřejmě jim to neřeknu, jen když se zeptají Ale myslím, že si určitě pochutnají
|
|
|
|
|
|
|
šatranka |
|
(29.3.2011 21:04:25) Muzes zkusit mufinky z ryzove mouky:
125 g masla 175 g cukru 4 vejce pomerancova kura (bio) 40 g mletych mandli nebo liskovych orisku 150 g ryzove mouky trosku amaretta (neni nutne, mozna by sel rum) 1/2 pytliku kypriciho prasku
Vse smichat, naplnit do vymazanych formicek (mnozstvi je na 12 mufinu), pect asi 30 minut na 170°. Nechat chvili odpocinout pred vyklopenim.
Do testa je mozne vmichat cokoladu...
Pred podavanim se muze poprasit cukrem.
|
|
|