| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zabránit hnědnutí ovoce?

 Celkem 12 názorů.
 Myšička21 


Téma: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:14:25)
Nevíte někdo prosím jak zabránit hnědnutí ovoce? Chci na oslavu udělat nějaké ovocné jednohubky pro děti nebo prostě jen ovocnou mísu a k tomu dát takové ty pidi vidličky ať si každý dá co mu chutná, ale nevím jak zabránit třeba hnědnutí banánů, jablíček, hrušek... citrusy nevím jestli budu dávat a jestli jo, tak ty hnědnout snad nebudou ~t~
Nějak to jít musí když to dělají v hotelech a restauracích... Předem díky za tipy ~;)~x~
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:16:28)
Pokapat citronem. Nebo udělat ovocný salát.
 angrešt 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:18:17)
Přímé pokapání citronovou šťávou, nebo až do podávání mít ovoce v nádobě s vodou a hodně citronem a vyndat před použitím.
Ve velkém se používají různé přípravky, jako třeba Bělka http://www.koreni-gastro.cz/belka-belka

 fisperanda 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:21:24)
Myšičko, nevěřila bych, že budu propagovat nějaký výrobek, ale teď sem koupila v Albertu takový misky... nevím přesně název... něco Fresh. Né že bych tomu věřila, ale potřebovala sem misečky. Byly dost levný. Dala jsem do toho nakrájený jabko, jenomže dcerka ho nechtěla a tak sem ho nechala týden v lednici, než sem si toho všimla. A po tom týdnu bylo jabko jako živý :) Teda čerstvý, neokoralý, nezhnědlý, šťavnatý. Normálně sem zírala, ono to fakt funguje.
 sarmi 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:25:09)
jeste pred tim citronem bych ovoce nakrajela keramickym nozem (mas-li). mame ho od vanoc, hodi se prave na ovoce a zeleninu, po rozkrati jablka opravdu nehnednou. ale jestli vydrzi delsi dobu nevim.
 Myšička21 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:33:47)
Holky a tím citronem můžu pokapat i banán?
 angrešt 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:35:15)
Ano- Ale samozřejmě je ten citron na chuti trošku znát, u každého ovoce.

Ovoce pokapané je potřeba ještě navíc do oslavy zakrýt - hnědnutí je způsobené oxidací, takže čím míň přístupu kyslíku, tím lépe.
 Inka 
  • 

Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:59:34)
Pokapat můžeš všechno, ale nevím jestli to pro děti nebude moc kyselý.
 Myšička21 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 12:35:06)
Sami, keramický nůž nemáme, při mé šikovnosti by vydržel tak den ~f~ naši ho mají a když jsem u nich, tak mi ho nesvěří... Známá je jak já a vydržel jí týden, ono jim to "bum, bác" na podlahu nedělá nejlíp ~f~
 Kačírek + Oliverek +Kristiánek 


Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 13:24:38)
taky doporučuji krájet keramickým nožem, jablíčka nehnědnou!
 Marta 
  • 

Re: Jak zabránit hnědnutí ovoce? 

(18.2.2011 13:15:52)
V cukrárnách nekapou citrón, protože je to pak kyselé, ale potírají ovoce želatinou. Rozpustíš si průhlednou želatinu na polévání dortů a ovoce pak potřeš štětečkem nebo mašlovačkou, podle toho, jak je to velké.
 Insula 


citron nebo želatina 

(18.2.2011 13:47:30)
Nevím, co radily holky, ale buď pokapat citrónem nebo potáhnout želatinou.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.