| Hudba Ainur | 
 |
(18.1.2011 21:20:24) Vím, že je tu celkem dost maminek, které normálně fungují bez mikrovlnky. Mám na ně dotaz - jak to děláte v praxi s ohříváním hotových jídel? Např. mám studenou rýži od oběda, těstoviny, brambory, nebo malinko zeleniny apod. a chcete si to ohřát k večeři. Jakou máte vymakanou technologii?
Od půlky prosince nemáme MW, dali jsme jí zaměstnancům do kanceláře, aby si mohli ohřívat obědy. Původně jsem si myslela, že to bez ní zvládneme, nejsem příliš přesvědčena o její bezpečnosti, používám to na ohřívání jídel a manžel na ohřívání svého denního litru mléka na kakao. Ale nějak to bez ní drhne, asi ji znovu koupíme. Než to úplně vzdám, dejte tipy, jak bez ní žijete.
My tedy momentálně nemáme ani varnou konvici, umřela nám před Vánoci, takže vodu na čaj ohříváme na sporáku. Taky mě to prudí, trvá to hrozně dlouho a pak to ještě musím přebryndat do hrnků. Ale konvici koupíme, o tom žádná. Jen mě překvapilo, jak je vaření bez těchto spotřebičů složitější, myslela jsem si, že se to dá odbourat snadno.
|
| Ilca a kluci 6/06 | 
 |
(18.1.2011 21:24:24) My mw nemáme už pár let. Polívky, omáčky ohřívám na sporáku, ostatní v troubě. Nemáme problémy.
|
| Hudba Ainur | 
 |
(18.1.2011 21:27:52) Mě to v troubě přijde hrozně drahá sranda - potřebuju ohřát porci jídla pro dítě a budu kvůli tomu 15 minut roztápět troubu? Teď to tak všelijak plichtím, že to třeba podleju trochu vodou a za stálého míchání ohřívám, ale většinou to nakonec jíme polostudené. Brambory si pro nás dospěláky hodím na pánev, ale zase je to s tukem, smažené, to dětem dát nemůžu. Ale třeba rýže v cedníku nad párou by mě fakt nenapadla
|
| susu | •
 |
(18.1.2011 21:28:49) Pouzivam i remosku, je to rychleji, ale ne o moc.
|
|
| zerat | 
 |
(18.1.2011 21:33:28) Tak to mi vůbec nepřijde - možná záleží jak a v čem je ohříváš. Mně dokonce chutnají i v mikrovlnce uvařené v páře a jsou uvařené mnohem rychleji
|
| zerat | 
 |
(18.1.2011 21:39:32) Stačí promíchat a chvíli nechat stát - do pár vteřin to máš prohřáté.
|
|
|
| boží žena | 
 |
(18.1.2011 21:42:44) i mikrovlnka tohle umí
|
| zerat | 
 |
(18.1.2011 21:46:07) Nerozumím - umí promíchat jídlo? My máme mikrovlnku už 8 let, tak nevím, co umí moderní kousky
|
| boží žena | 
 |
(18.1.2011 21:47:50) ne mít jídlo rovnoměrně a pořádně prohřátý
|
| zerat | 
 |
(18.1.2011 21:48:46) jo ták, tak to nevím, neznám. Díky za info
|
|
|
|
|
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 
 |
(18.1.2011 21:49:59) Taky to jim radši čerstvý nebo studený. Ohřívaný nemám ráda a jídla vařim tolik, aby se snědlo 
Mikrovlnku jsme měli jen když jsem v noci ohřívala umělý mlíko pro mimino - dostali jsme ji tehdy od rodičů (kupovali si novou, dali nám starou), aniž bychom o ni stáli, ale na to mlíko byla dobrá. Pak odešla a novou jsme nepořizovali - nechybí nám...
|
| Hudba Ainur | 
 |
(18.1.2011 21:54:44) Jeno, jenže ty máš dva velké kluky, kdežto já gurmánského manžela, podvyživenou dcerku, mlsného syna a vybíravé batole. A už se mi mockrát stalo, že jsem uvařila stejné množství jídla jako jindy, a snědlo se všechno a ještě jsme po sobě koukali, co bude k jídlu, a jindy naopak zbyla půlka hrnce. Prostě podle toho, jak se rodinka zrovna vyspala.
|
|
|
|
|
| Hadice a hadi |
 |
(18.1.2011 21:42:17) áno, taky považuju brambory ořáté v mikrovlnce za bléé. Ohřívám je na pánvičce, dám kapinku oleje a jakoby je opeču. Spíš má problém ohřívat br.kaši... Ta se mi hrozně lepí na kastrol.
|
| Hadice a hadi |
 |
(18.1.2011 21:45:14) ajóóó  zkusím, díky
|
| Jahala. | 
 |
(18.1.2011 21:53:00) Kaše se dá krásně opéct na pánvi s trošinkou másla, vzniklé opekánky zamícháš do kaše jé to je možná ještě lepší než čerstvá  vždy dělám kaše víc aby zbylo na opečenou
|
|
|
| Hudba Ainur | 
 |
(18.1.2011 21:48:22) Zefýr, dobrý tip na tu kaši.
Ještě to bez toho přístroje zkusím vydržet, týden sem, týden tam, stejně místo pro ní už obsadily jiné domácí pomůcky. I když možná za měsíc v šestinedělí už by bodla na jídla z mrazáku (pokud mi do něj tedy někdo navaří, na to už nějak nemám elán ani chuť).
|
|
|
|