kambala |
|
(16.1.2011 20:34:39) Ahoj,
se mi v rámci maxioslavy sešlo několik darů, se kterými nevím, co si počít
Takže tu mám: - olivový olej s pomeranči - štýrský dýńový olej - třešňový balzám (ocet) - aceto balsamico di Modena maletti riserva speciale - olej z černuchy - calamansi (ocetoolej z filipínských citrusových plodů) - olej z lískových oříšků.
+ navíc himbeer chutney, což je asi malinové chutney, že?
Nuže, co s tím?
Díky
|
Anni&Annika |
|
(16.1.2011 20:48:55) kambalo... vetsinu do salatu, dynovy olej do dynove polevky nakonec na dochuceni..... jinak tohle bezne pouzivam do ruznych salatu.....nekdy staci jen pomerancovy olej a nemusis davat uz nic jineho /ja takhle rada pouzivam jen citronovy olej/....proste to ochutnej a uvids, na co to je dobre..... orechovy pouzivam treba na rukolu, vlasske orechy /mam olej z vlasskych orechu/, kousky manga a platky cesneku, pridam jen citron a davam jako prilohu ke spizum morskeho dabla s mangem...vsechno preleju mangovou omackou z manga zazvoru, medu a citronu....proste...fantaze se meze nekladou...ja takhle porad neco nakupuju a zkousim
|
kambala |
|
(16.1.2011 20:54:54) diky, ten mangovy recept zni skvele
ja pouzivam ruzna koreni, ale ty oleje a octy vubec, budu muset zacit experimentovat (jeste ze Pan tvorstva sni prakticky cokoliv)
|
Anni&Annika |
|
(16.1.2011 21:01:16) kambalo...no ja mam tolik oleju, octu a koreni, ze bych mohla byt za chytrou...dost mych navstev se me pta, na co to vsechno mam, co to je hele, jestli mas rada rychlovky, v posledni dobe si manzel oblibl...velke krevety pokapu citronovym olejem, nekdy zaleju i kokosovym mlkem, chvili necjam odlezet, pak napicham na spiz a udelam na grilu....muzes na panvcce takove te se vzorkem grilu na sucho/ je tam ten olej/..k tomu nakrajim ananas, udelam karamel, hodim ho na nej a chvlili proklepavam panv, az to jakovy jeste pusti do karamelu stavu...je to dobre, rychle..jestli mas rada palive, soupnu do kokosoveho mleka nakrajenou feferonku.
|
kambala |
|
(16.1.2011 21:34:51) dobrej tip!
|
|
|
|
|
Tvoje horší já |
|
(16.1.2011 20:50:47) Fakt nevím. Ten z lískových oříšků zní dobře.
|
kambala |
|
(16.1.2011 20:57:25) budilko, uz jsem ho ochutnala, je vybornej
|
Foxy |
|
(16.1.2011 21:11:27) Kambalo, jsi ve stejné situaci jako já před rokem, naši dárci zřejmě nakoupili ve stejném obchodě (zřejmě Vom Fass, že?). Tož moje zkušenosti po roce používání jsou takové - třešňový octový balzám smíchaný s olivovým olejem, špetkou soli a trochou medu mi hrozně chutná se směsí listových salátů.
Riserva balzamiko miluju já i moje děti na klasický salát caprese i když vím, že tam nepatří... a přiznám se, že když mám chuť na sladké, klidně si z lahvičky trochu přihnu.
Pomerančový olej přidávám taky do zálivky na listový salát, ale s lískooříškovým olejem jsem s neporadila dodnes. Když ho dám na lžičku, moc mi chutná, ale využití jsem pro něj nenašla. Zatím si neumím polít olejem zmrzlinu:-(
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(16.1.2011 21:33:46) Taky většinu používám a to hlavně na různé saláty. A Balsamiko si taky někdy cucnu z láhve, však Italové to dělají běžně Před jídlem jako aperitiv.
|
|
kambala |
|
(16.1.2011 21:38:12) ten oříškový se prý může dát na pečení do koláče (slyšela jsem, netestovala)
|
Anni&Annika |
|
(16.1.2011 21:48:10) to neznam Kambalo.....ja do vareni a salatu...ale proc ne, ze?
|
|
|
|
|
|
Jája + A. |
|
(16.1.2011 22:43:14) Štýrský dýňový olej je fantastický, vypadá sice jako vyjetý motorový, ale je báječný na salát z kozlíčku polníčku s rajčaty, okurkou, kapií, trochou červené cibule a sýrem feta. Tak trošku variace na řecký choriatiki salata, ale ten polníček s tím olejem, to je prostě mňamka.
|
|
|