| madlenka+2 | 
 |
(3.1.2011 10:55:37) Má někdo zkušenost, jaké podmínky musím splňovat, pokud bych chtěla doma péct perníčky a prodávat je na trzích? Myslím tím hygienické normy domácí výroby a prodeje a jiné požadavky. Děkuju.
|
| Rosie | 
 |
(3.1.2011 11:32:10) Nevím, jestli ti to k něčemu bude, osobní zkušenost nemám, ale jednou jsme na tržišti kupovali nějaké perníčky a ptali se paní, jestli jsou určené k jídlu. Ona říkala, že samozřejmě, že je to normální těsto, ale že je smí prodávat pouze jako určené k dekoračním účelům, protože by jinak musela splňovat dost přísné hygienické požadavky a takto že to není potřeba.
|
|
| Loizička | 
 |
(3.1.2011 12:21:09) Hmm, podmínky jsou šílené a nevím, jestli by jsi je doma splnila. Co vím, tak v jídelně pro důchodce museli mít bezdotykové baterie, místnost pro přípravu vajec, speciální lednice, lednici na soukromé věci měli spešl... a plno dalších. Byla jsem tam na brigádě jako studentka, tyhle věci mě nezajímaly, jen jsem pochytila, jak vedoucí jídelny špačkovala, protože vyšly nějaké nové vyhlášky a kolik to bude stát apod...
Přesně tomu dopovídá ta paní na trhu - sice to peče klasicky, z jedlého těsta, ale může to prodávat jako dekorační, aby nemusela zajišťovat to okolo...
|
|
| kreditka | 
 |
(3.1.2011 16:18:36) Teda nevím jestli by to v domácích podmínkách vůbec šlo, známá otvírala stánek s občerstvením a v budce 6 * 3 metry musela mít šatnu, několik dřezů, bezdotykové baterie, na vše speciální lednice, oddělený prostor pro rozbíjení vajec, přestože stánek má hned u baráku zase ji začaly buzerovat s tím že tam nemá v budce toalety, nesmí mít přd stánkem žádné posezení jinak by musela mít u budky toalety pro zákazníky... je to očistec dělat v potravinářství
|
|
|