Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2010 18:00:01) Nemáte s tím někdo zkušenost? Zaujal mě recept, který tu někdo vkládal, a chtěla bych je udělat jako dárek, nejraději v předstihu, ale zajímalo by mě, jakou mají lanýže trvanlivost, když je v nich ta smetana?
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:17:42) To jsem vkládala já :) Já je mám v mrazáku a není v tom problém třeba i měsíc. Akorát že tak dlouho u nás nikdy nevydrží ;)
|
zerat |
|
(20.12.2010 18:24:01) Prosím, o jaký recept šlo? Můžeš ho vložit ještě jednou nebo dát odkaz? Děkuju
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:31:32) Jsou prostě perfektní, každý, kdo je ochutná, je pak po mně pořád chce. Dávám je i třeba k narozeninám. Teď jako luxusnější doplněk cukroví. Ale opravdu to chce kvalitní čokoládu, třtinový cukr a tak :) Dobrou chuť
http://cokoshop.cz/blog/index.php/2010/03/07/recept-na-a-269-okoladove-lany-e
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:32:27) Jo, akorát ten karamel dělám bez vody.
|
zerat |
|
(20.12.2010 18:35:09) Super! Díky moc Myslím, že na ně doma mám úplně všechno, jen bych kvůli holce asi použila mandle (ořechy nemůže). Možná je testnu - díky!
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:37:13) Nemáš zač
|
zerat |
|
(20.12.2010 18:39:24) Ještě dodám, když tu mám šlehačku, která má expiraci do konce ledna, tak se není čeho bát, ne? Když se lanýže skladují v lednici, tak by to mělo být o.k.
|
zerat |
|
(20.12.2010 18:40:17) Já jen, že do mrazáku mi nevejdou a zase bych nechtěla, aby se to jedlo ve velkém a tím to ztratilo na chuti
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:41:23) No ono jich zas tak moc nebude. Dělala jsem je včera a bylo jich z toho 1/4 kila 50 kousků. Ale v lednici to taky bude ok. Hlavně ti garantuju, že do konce ledna určitě nevydržej
|
|
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:40:34) Určitě to bude v pohodě. Klidně je ale můžeš dát do toho mrazáku, mám vyzkoušeno.
|
|
|
|
|
|
Vanda++ |
|
(20.12.2010 18:37:58) Do prčic! Já už jsem kromě kokosové rolády nechtěla nic dělat! Ňam...
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:44:00) Jo, to je průser
|
|
|
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2010 18:40:17) a to je jako jíš přímo z toho mrazáku???
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:42:24) Někdy jo Ale když jsou pro někoho, tak mu je jen vyndám a předám. On je pak většinou rovnou sní, nebo při narozeninách rozdá, nebo dá do lednice. Rozmrzlý jsou hned.
|
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:43:16) Fakt je stačí vyndat na talířek a do půl hoďky můžeš jíst.
|
|
|
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 18:49:53) Teď zrovna mi volal manžel, který dostal cukroví na ochutnání do práce a prý lanýže šly nejvíc na dračku s tím, že ať jich je příště víc (prý kila ) Takže ony fakt nemají dlouhou trvanlivost.. bo jsou tak dobrý
|
*Niki* |
|
(20.12.2010 19:12:39) Hm, takže je jasné, co budu ještě dělat. Normálně za nejlepší vánoční cukroví pokládám nalámanou čokoládu a ze všech sladkostí taky, takže ty lanýže určitě zkusím! A obalím v kakau, mám doma kvalitní holandské kakao, kdysi jsem jedla kupované obalené právě v kakau a bylo to výborné!
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2010 19:14:06) já obalím v kakau, mletých mandlích a sekaných pistáciích hmm, kacko, kolik ks je tak z jedné dávky?
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 19:34:38) Cca těch 50-55.
|
|
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 19:36:07) Já je právě viděla na jednom farmářským trhu prodávat jednu holčinu a neprozřetelně jsem si 3 koupila. Neprozřetelně proto, že když mi sdělila cenu, šla jsem do kolen. Za 3 kousky 66,-!! Když jsem se ohradila, že je to nějak moc, tak prý že ruční práce. Ok, hned mi ty moje víc chutnaj :))
|
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 19:37:50) Já je teď balila v čokoládě, je super, když navrch je ztuhlá čokoláda a v ní rozplývající se další čokoláda,mňam Ale jinak se daj obalit fakt ve všem možným.
|
Bledulík |
|
(20.12.2010 20:37:40) Taky se je chystám udělat. Už je chladím a do konce ledna určitě nevydrží. Ale záruční dobou to nebude. Já je doma ani nedávám na stůl, jen na ně nenápadně chodím do ledničky.
|
|
|
|
|
chabíbí |
|
(20.12.2010 20:41:51) Chtěla bych tady veřejně poděkovat Kačce za recept, je to moje první vánoční cukroví vůbec a je parádní, naprosto bezkonkurenční.
Pochválila to i moje máma, výborná cukrářka, její přítel řekl, že je to mnohem lepší než belgické pralinky a dneska jsem nesla trochu kolegyni v práci a taky se mohla utlouct.
Prostě díky!!!!
Obalovala jsem v kávě, v kokosu, ve skořici, v čokoládě. Výborně jsou všechny. Škoda, že mě nenapadlo to kakao...
|
.ganesha. |
|
(20.12.2010 20:49:02) Tak to jsem moc ráda, já kdybych mohla, tak to doporučím všem, protože jsou fakt bezkonkurenční a vždycky mají úspěch :)
|
babiki |
|
(21.12.2010 0:59:33) http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/amazing-diy-chocolate-truffles
tak jsem to hledala v originale, bo se mi nechtelo hledat jak se rekne trtinovy cukr, a ten recept je dost jiny tak ted nevim,ktery zkusit
|
|
|
zerat |
|
(20.12.2010 22:24:58) v kakau se prodává bonboniera s nimi. Před lety jsme ji dostali od známých
|
|
|
|