schumi1 |
|
(19.12.2010 20:00:37) Ahoj, jsem asi divná, ale já ty sladký brambory fakt zbožnuju. A teď mě napadlo, jestli náhodou nejsou nějak zdravotně závadné.Díky.
|
Markéta | •
|
(19.12.2010 20:01:53) Taky je miluju
|
|
perko |
|
(19.12.2010 20:04:58) Mňam
|
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(19.12.2010 20:11:59) No tak sladký brambory jako takový ano
ale ty klasický přemrzlý jsem humus ..... rozblemcanej ....
|
schumi1 |
|
(19.12.2010 20:14:11) ne ne, o rozblemcaným hnusu já nemluvím, jen o trošku nasládlých brambůrkách z vlastního sklepa, které zřejmě trošku přemrzly barva i konzistence jsou normální
|
|
|
KatVafi |
|
(19.12.2010 20:19:12) Fakt??? To se máš, mě se zvedá kufr jen když si na tu chuť vzpomenu a děsím se, že za chvíli tak budou zas chutnat všechny, jako každý rok , to pak pečeme jen hranolky nasucho v troubě nebo se dělá rýže, těstoviny apod. Ale my máme brambory jen kupovaný a to je fakt většinou humáč...
|
|
Persepolis |
|
(19.12.2010 20:40:10) Nejsou škodlivé. Dle mého názoru jsou akorát pěkně hnusné.
|
|
TiNiWiNi |
|
(19.12.2010 20:59:34) Miluju! Vzpomínky na brambory ze sklepa mé babičky
|
Mili+2 |
|
(19.12.2010 21:18:30) Vzpominky na krizi v Srbsku devadesatych let. Fujtajbl. Teda zaplat Pambu ze byly aspon ty brambory .
|
Stáňa * |
|
(19.12.2010 23:25:53) Taky je mám ráda, ale jen ty domácí. I když máme zaizolovaný sklep a zavřené okýnko, tak stejně při velkých mrazech ta teplota klesne. Doma jsme jetakhle jedli od února do nových. Nebyly až do léta naklíčené, jen nasládlé. Prostě změna škrobu na cukr.
|
|
|
|
magrata1 |
|
(20.12.2010 10:04:00) škrob je polysacharid-má dlouhý řetězec prvků v molekule. Ten se mrazem rozštěpí na jednoduché cukry. Škodlivé jsou zelené brambory. U takových, kde si nejsi jistá, to prý neutralizuje kmín při vaření.
|
|
|