Ennywan |
|
(16.12.2010 14:06:26) Recept v podstatě znám - bílek, moučkový cukr, citrón, solamyl - ale teď nevím, co z těch ingregiencí, jestli citron nebo škrobová moučka způsobí, že bílé zdobení se na perníku po zaschnutí neodlupuje. Nevíte, co je nutné tam dát, aby to zůstalo hezky držet na perníku? Protože mamka třeba dělá polevu bez citónu, tchyně zase dělá s citrónem, ale bez solamylu. Ale ani jedna nikdy neřešila, jestli se jim to odlupuje. Poradíte?
|
..maya.. |
|
(16.12.2010 14:50:29) díky za téma, akorát večer budu zdobit
|
|
annonymka |
|
(16.12.2010 15:02:39) solamyl se dává kvůli tomu, aby poleva na perníčkách rychleji zasychala...
|
|
anavel + 3 |
|
(16.12.2010 15:14:36) Ja delala bez solamylu a neodlupuje se, spis jsem resila, ze mi dlouho schlo.
|
|
Binturongg |
|
(16.12.2010 15:29:45) Dávám cukr, bílek, rum a pár kapek citrónu. Schne to normálně a neodlupuje se.
Spíš by mě zajímalo, jak to udělat, aby se dalo zdobit i tenoučkou zdobičkou, aniž by se to neustále ucpávalo...
|
Horama |
|
(16.12.2010 16:17:09) Prosívat cukr.
|
Káťa,2 kluci |
|
(16.12.2010 16:56:23) Někdo ten bílek navíc prolévá skrz punčochu, někdy i v bílku jsou takové "cucky" a pak ta poleva není dostatečně jednolitá. Moje zkušenost praví - dlouho a trpělivě míchat.
|
|
|
|
|