adelaide k. |
|
(13.12.2010 21:31:49) Poraďte čím naplnit linecké košíčky.
Chtěla bych něco trvanlivého (takže ideálně ne máslový krém), ale hlavně to musí být bez čokolády, ořechů, kokosu a kandovaného ovoce - alergie v rodině.
Uznáte, že s tímhle péct cukroví je radost (ještě chybí bezlepková dieta, to už by mě trefilo ) takže fakt nevím.
Jediné co jsem vymyslela je karamelový krém ze salka, ale ten je právě s máslem. Když nic jiného nevymyslím, bude to moje KPZ.
|
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři |
|
(13.12.2010 21:57:51) máslové krémy jsou trvanlivé .. záleží jak dlouho vydrží máslo .. pokud pak necháš cukroví v chladu tak je to naprosto ok a klidně ho dělej už ..já už mám dokonce hotovo.
|
Kadrnošková |
|
(13.12.2010 22:09:27) hotové? každý rok dumám, kdy plnit košíčky, rohlíčky atd. aby to měly děti do školy na besídku, ale většinou končí cca týden před Vánocema...což se mi zdá brzy. Tak prosím o vaše zkušenosti. Opravdu vydrží cukroví cca do silvestra, když ho cca 10 dní před štědrým dnem naplním? budu plnit karamelovým krémem,pak nugátové košíčky ( tj. čokoláda, nugát, 100%tuk, smetana = krém )
|
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři |
|
(13.12.2010 22:13:25) jasně že vydrží. Pokud ho dáš do sáčku do lednice tak vydrží tak dlouho jak by vydrželo máslo ze kterého ho děláš. Tzn. koukni na obal másla do kdy je a podle to ho se zařiď. Když do všeho přidáš trošku rumu tak to ještě víc zakonzervuješ ..stejně tak cukr svým způsobem konzervuje .. vydrží to -buď v klidu.
|
Kadrnošková |
|
(13.12.2010 22:18:43) tak díky za podporu a zítra budu tvořit!
|
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(13.12.2010 21:58:14) Plníme sněhem s cukrem vyšlehaným na vřící vodě, na vrch zavařenou jahůdku. Se nestíhá doplňovat. Jednoduché ale efektivní.
|
adelaide k. |
|
(14.12.2010 8:36:23) TiNiViNi a jakou to má trvanlivost, musí seto asi uchovávat v chladnu že?
|
|
|
|