Haaribo |
|
(30.11.2010 16:51:28) Tak mě to dneska nějak chytlo a chtěla jsem zkusit to sadu na vosí hnízda od tescomy - je super, a taky nápad zahustit vaječňák sušeným mlékem. No, teď mi ta náplň ale vůůůbec nechutná, mléka se tam muselo nasypat celkem hodně, aby to trochu zhoustlo a chuť aspoň pro mě příšerná. Máte nějakou vychytávku nebo recept na domácí hustý vaječňák?
|
Insula |
|
(30.11.2010 16:55:04) Dělám tenhle, ale je tam žloutek.
10 dkg změklého másla 5 dkg moučkového cukru 1 žoutek vanilkový cukr rum (podle chuti)
|
|
kremini |
|
(30.11.2010 16:56:21) já dělám a dávám karamel z kondenzovaného mléka
|
|
Mikk & 2 píďata |
|
(30.11.2010 17:01:40) 1/3 kostky másla, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu - možno přidat, ubrat dle chuti, 1 žloutek, 1 lžíce kondenzovaného mléka promícháme žloutek s cukrem a rumem a v misce nad horkou párou směs vyšleháme dotuha. Jde to rychle, nic těžkého a zdlouhavého. Po vychladnutí zapracujeme do směsi změklé máslo, kondenzované mléko a vyšleháme do hladka. Zatím mi chutná nejvíc - z toho co jsem zatím zkusila
|
|
majdaleenka +07+11 |
|
(30.11.2010 17:56:54) já vařím salko v plechovce ZAVŘENÉ, pak to nechám vystydnout, podle délky vaření to buď zkaramelizuje nebo ne (na tmavší to chce aspoň hodinu) a pak se do toho dá dát i rum, ale toho dávám hodně do těsta, takže náplň nechávám už bez a vaječnák jsem dělávala z litru mléka, svařit, přidat salko až dvě a rum dle libosti, musí být v lednici, ale je dost tekutý, leda nahradit to mléko neslazeným salkem...
|
|
Binturongg |
|
(30.11.2010 19:21:54) fůůůůůůůůůůj, zahuštěnej vaječnák? Kdo na to přišel
máslo, žloutek, cukr, vanilka, rum, toť vše
|
Haaribo |
|
(30.11.2010 19:24:02) To byla rada v telce, aby to neteklo,,,no je to humáč!
|
Tante Ema |
|
(30.11.2010 21:12:15) Televize oblbuje lidi . Pak jsou schopni zahušťovat vaječňák sunarem . Ale nic ve zlém, nám se zatím nepodedlo dostat vosí hnízdo z formičky, což mi je líto, mám je ráda.
|
Insula |
|
(1.12.2010 4:55:03) Záleží asi jaké máš formičky. Jsou takové ty, co se dají otevřít, u těch to asi problém nebude. Já mám staré klasické, kde se to prostě musí "vyklepnout". Normálně kuličku z toho těsta obalím v moučkovém cukru, nacpu do formičky, lžičkou dám krém, přimáčknu piškot a lehce vyklepnu do dlaně. Žádná věda.
|
|
|
|
|
ája | •
|
(3.12.2010 9:39:38) Prosím vás, kdy plníte krémem ořechy a vosí hnízda? budu dělat ten vařený od Simči. Může se to už teď, vydrží to nezkažené? Nebo až před vánocema? Díky!
|
|
|
|