| Zuuuza | 
 |
(7.11.2010 10:10:48) Ahoj, máte někdo římský hrnec? Jak jste spokojení? Co v něm připravujete? Díky za zkušenosti a tipy.
|
| apollo | 
 |
(7.11.2010 11:25:16) Myčku mám zn.JÁ
|
| Zuuuza | 
 |
(7.11.2010 11:47:43)
|
| cinnamon | 
 |
(7.11.2010 12:35:13) Římské hrnce mám dva a používám je poměrně často, většinou na pečeně, drůbež, sekanou, ale i na slané nákypy, cokoli slaného zapečeného. Namáčím je pořád na té půlhodiny, kontroluju tak 2x za pečení, kdy maso i přeleju výpekem. Fakt je, že po delším používání ta neglazovaná keramická část vypadá používaně, ale nakonec o tom to je, že . Do myčky jej nedávám, i při ručním mytí raději jen horkou vodou a mycího prostředku jen minimum - ten vypálený neglazovaný střep je porézní a nasakuje, nerada bych, aby nasákl i nějakým chemickým fujtajblíkem - navíc dost voňavým a pak jsem měla maso s vůní Calgonu . Ale peče se v něm komfortně, přeju hodně kuchařských úspěchů.
|
| Zuuuza | 
 |
(7.11.2010 13:01:05) Díky!
|
|
|
|
|
| lexie |
 |
(7.11.2010 12:47:14) Ahoj, římský hrnec mám, často v něm dělám drůbež a ryby, je to vynikající, vůbec nepodlévám a nemastím, ono to pustí dost samo. Výborná je tam i rýže, dělám dohromady se zeleninou a kuřetem a nemá chybu Namáčím tak na 20-30 min a meju horkou vodou. Saponáty by se používat neměly a do myčky taky ne.
|
| Zuuuza | 
 |
(7.11.2010 13:01:46) Děkuji
|
| Mysterious | 
 |
(7.11.2010 13:23:14) Římák mám, ale už v něm jen peču chleba, má prasklinu. Dobře se v něm dělají jídla " z jednoho hrnce", tj. brambory, zeleniny, maso naráz. Oblíbila jsem si kuře na zelí. Výborné recepty najdeš na Dámě:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=3482
V žádném případě nedávat do myčky ani nemýt Jarem, když se něco připeče, namočit na delší dobu, použít sůl, sodu nebo prdopeč.
|
| apollo | 
 |
(7.11.2010 13:45:00) Aha to jsou dobré postřehy. Nikde se nepsalo nepoužívat saponát. Tak jsem poučena. Taky jsem s ním spokojená.
|
|
| Zuuuza | 
 |
(7.11.2010 13:51:44) Děkuju moc
|
| jituše | 
 |
(7.11.2010 15:19:19) Na mytí používám ocet.
|
| Ivucha + 2 | 
 |
(7.11.2010 23:13:18) Taky mám už x let a jsem moc psokojená. Teď v něm nejčastěji peču chleba - je výbornyyyyyyyyyyyy a od té doby co jsem to poznala už nikdy jinak 
Do myčky bych jej tedy opravdu nedávala, stejně tak jar ani žádné chemikálie - nasáklo by se to. Já jen myji teplou vodou nebo přidávám sodu. Jo a mám dva, jeden dole glazovaný a druhý celý neglazovaný - a ten neglazovaný ej tedy mnohem lepší - sice se mnohem hůř myje ale jídlo i chleba jsou z něho fakt vynikající
|
|
|
|
|
|
|
|