| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Římský hrnec

 Celkem 14 názorů.
 Zuuuza 


Téma: Římský hrnec 

(7.11.2010 10:10:48)
Ahoj, máte někdo římský hrnec? Jak jste spokojení? Co v něm připravujete? Díky za zkušenosti a tipy.
 apollo 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 11:15:40)
Mám krátkou dobu tak čekám kdo sem něco připíše. Nechám si poradit. Zatím jsem v něm zkoušela péct kachnu a žádná stížnost. Před prvním použitím namočit hrnec na 30 minut do vody. Pečení by mělo být šetrné na tuky. Nemusí se podlejvat.
Akorát mi šel špatně umýt~d~
A pro příští pečení namočit pouze na 15 minut.
 Zuuuza 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 11:18:31)
Děkuji ~;) Píšou tam, že se může dát do myčky na nádobí.
 apollo 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 11:25:16)
Myčku mám zn.JÁ~t~
 Zuuuza 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 11:47:43)
~t~
 cinnamon 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 12:35:13)
Římské hrnce mám dva a používám je poměrně často, většinou na pečeně, drůbež, sekanou, ale i na slané nákypy, cokoli slaného zapečeného. Namáčím je pořád na té půlhodiny, kontroluju tak 2x za pečení, kdy maso i přeleju výpekem. Fakt je, že po delším používání ta neglazovaná keramická část vypadá používaně, ale nakonec o tom to je, že~t~. Do myčky jej nedávám, i při ručním mytí raději jen horkou vodou a mycího prostředku jen minimum - ten vypálený neglazovaný střep je porézní a nasakuje, nerada bych, aby nasákl i nějakým chemickým fujtajblíkem - navíc dost voňavým a pak jsem měla maso s vůní Calgonu~j~. Ale peče se v něm komfortně, přeju hodně kuchařských úspěchů.~;((
 Zuuuza 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 13:01:05)
Díky! ~R^
 lexie 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 12:47:14)
Ahoj, římský hrnec mám, často v něm dělám drůbež a ryby, je to vynikající, vůbec nepodlévám a nemastím, ono to pustí dost samo. Výborná je tam i rýže, dělám dohromady se zeleninou a kuřetem a nemá chybu ~z~ Namáčím tak na 20-30 min a meju horkou vodou. Saponáty by se používat neměly a do myčky taky ne.
 Zuuuza 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 13:01:46)
Děkuji ~R^
 Mysterious 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 13:23:14)
Římák mám, ale už v něm jen peču chleba, má prasklinu. Dobře se v něm dělají jídla " z jednoho hrnce", tj. brambory, zeleniny, maso naráz. Oblíbila jsem si kuře na zelí. Výborné recepty najdeš na Dámě:

http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=3482

V žádném případě nedávat do myčky ani nemýt Jarem, když se něco připeče, namočit na delší dobu, použít sůl, sodu nebo prdopeč.
 apollo 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 13:45:00)
Aha to jsou dobré postřehy. Nikde se nepsalo nepoužívat saponát. Tak jsem poučena. Taky jsem s ním spokojená. ~R^
 Zuuuza 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 13:51:44)
Děkuju moc ~;)
 jituše 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 15:19:19)
Na mytí používám ocet.
 Ivucha + 2 


Re: Římský hrnec 

(7.11.2010 23:13:18)
Taky mám už x let a jsem moc psokojená. Teď v něm nejčastěji peču chleba - je výbornyyyyyyyyyyyy a od té doby co jsem to poznala už nikdy jinak :-)

Do myčky bych jej tedy opravdu nedávala, stejně tak jar ani žádné chemikálie - nasáklo by se to. Já jen myji teplou vodou nebo přidávám sodu. Jo a mám dva, jeden dole glazovaný a druhý celý neglazovaný - a ten neglazovaný ej tedy mnohem lepší - sice se mnohem hůř myje ale jídlo i chleba jsou z něho fakt vynikající ~z~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.