| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pomerančový sirup

 Celkem 7 názorů.
 maximin 


Téma: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 14:29:48)
Pekny prvni skolni den vsem,

Mate nekdo recept na pomerancovy sirup?? Googlim tady uz pul hodiny a temer porad to na me plive

http://www.toprecepty.cz/recept/7925-pomerancovy-sirup/

Coz ovsem neobsahuje ani kapku pomerancu a me to akorat tak zacina vztekat!!!!!

Napadaji me dve moznosti:

Prvni - hokus-pokus: udelat cukerny roztok a vyvarit v nem pomerance

A druhy:
2,5 kg ovoce
1,5 l vody
2,5 kg cukru
1/2 KL kys. citronové
1 - 1 1/2g Petolu

Příprava:
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 KL kys. citronové a necháme 24 hodin stát.
pak necháme překapat, přidáme cukr a 1 - 1 1/2g Petolu, necháme 12 hodin odpočinout, pak opět překapeme a plníme do lahví.

Ale tady se mi nelibi ten Petol. A nejsem si moc jista uskladnenim....

A posledni vec, daly by jste do toho vylouhovat kuru z pomerancu a pak ji nasusily na vanoce a nebo ji nasusily rovnou~;)~t~??? A nemate nekdo rovnou nejaky ozkouseny recept?????
 Ivuljenka 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 14:48:28)
a to chceš kupovat pomeranče s kůrou která není ošetřena chemicky? Tak to se ti ten sirup sakra prodraží.

Ale jinak neporadím. Mamka nám pomerančový sirup dělala jako dětem a svařila pomerančové kůry s mrkví a cukrem. To bylo všechno
 maximin 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 14:52:30)
Ivuljenko, mam jich tady asi deset, nebo dvanact. Ano jsou chemicky neosetrene. Vozi mi je "zelinar". A nikdo mi to tu neji. Tak co s tim, zejo..... Babovky uz mame plny zuby a jam se mi nechce. Sirup by se hodil.

Mmch, maminka vam svarovala kuru z chemicky neosetrenych pomerancu?? ~;)~:-D
 Ivuljenka 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 14:58:35)
no právě,že z chemicky ošetřených,taky toho brzo nechala,ale před 20 lety na to nikdo moc nehleděl ~;) Nevím jaký jsi ročník,ale pomerančová kůra se sbírala u nás ještě na základce a vařili nám z toho čaj ... Tak proto asi máme všichni alergie a naše děti atopycké ekzémy ~t~

Ale jinak jak říkám, svařit s mrkví - mrkev je sladká a oranžová dá tomu barva,ty pomeranče až tak ne. Normálně cukr krystal,kůry a mrkev na kolečka, zalít vodou a dusi a dusit a dusit. Zakonzervuješt to kyselinou citronovou. A uchovávat v lednici. můžeš do toho dát vařit i celou skořici
 maximin 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 15:04:31)
Ivul, rocnik sem mladej~:-D Se nezdam~:-D ale prave se mi libi, jak se nic takoveho neresilo a zavarovalo se. Dneska je prvni dotaz na chemicke osetreni~t~~t~

Si me nepotesila. Mrkev nemam, o tu je bitka, pomerance nechtej, tsssss
 Brusinka* 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 15:12:35)
Nám mamka vařila tuhle šťávu:
4 pomeranče
0.5 kg mrkve
Všechno rozkrájet na kousky, uvařit doměkka v troše vody, rozmixovat (nejlíp ponorným mixerem), přidat 9l převařené vody a 1 kg cukru.Svařit a přidat 3 lžičky kyseliny citronové.
Smíchat, vychladit.
Pamatuju si, že naši to dělali do 10 litrového demižonu a na dně zůstaly takové ty "drobky" ~t~.
Takže případně ještě přecedit.

Ale není to jako šťava, ale už je to "naředěný"....něco jako džus.
 Ivuljenka 


Re: Pomerančový sirup 

(1.9.2010 15:45:17)
Tak to je ono, taky jsme to měli v 10l kastrolu a pak v demižonech ve sklepě ~t~

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.