| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Používáte na marmelády želírovací cukr?

 Celkem 12 názorů.
 Hana36 


Téma: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:24:41)
Já ano, Dr. O. Extra 2:1, ale když čtu některé zdejší názory, říkám si, jestli není moc chemický. Kromě cukru a pektinu obsahuje kyselinu citrónovou a sorbovou. Jde to rychle a zatím se mi nic nezkazilo. Babičce věčně marmelády plesnivěly, možná to bylo tím, že do nich dala i něco odkrojeného z nahnilého ovoce. Tak přemýšlím, zda příští dávku nezkusit jen s cukrem a citrónem. Máte nějakou zdravou vychytávku, která se osvědčila?
 Barča, M 07 a E 10 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:32:48)
používám taky a jsem spokojená
 Eržika. 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:46:35)
Moje kamarádka svaří marmelády jen s biocukrem a citronem, a pak je nahoře zaleje vrstvičkou alkoholu, ona konkrétně rumu.
Ale musí chodit cca 1x měsíčně dolévat rum, a má je v chladu.
Dospělý si dávrchní vrstvu (je božská) a děti v klidu baští zbytek, jsou výborné. Teď jsme tam jedli lońské modely.
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:49:53)
já rumem vyplachuju skleničky do kterých marmeládu leju~y~
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:48:50)
já dávám Dr.O. 2:1 nebo 3:1
děláme jen jahodovou, meruňkovou a babi dělá rajčatovou~w~
 Karavela 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 10:10:15)
Já používám Dr. Oetker 3:1, zachová největší podíl ovoce a výbornou barvu, želíruje spolehlivě.

Na ekologických marmeládách s kopečkama plísní jsem vyrostla:- ) a protože samotnou marmeládu za nijak zdravou výživu nepovažuju, tak si s chemií hlavu nelámu a snažím se je užívat střídmě (což se mi většinou nepodaří dodržet a do vánoc je sežráno~t~~t~)
 Liaa 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 12:00:13)
Používám jen třtinový cukr a nahoru rum a je to OK. Ale nedělám žádné megadávky, těch pár marmelád mám v chladu a nikdy plíseň nebyla.
 Bouřka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 12:19:15)
Používám jen cukr. Sklenice i víčka vymývám vařící vodou, naplněné steriluju. Zkazilo se mi něco jen vyjímečně a pak jsem obvykle zjistila špatně dotažené víčko. A to máme byt prolezlý plísní.
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 13:13:25)
já už nesteriluju, do skleniček dám marmeládu, zavřu a na chvilku otočím dnem vzhůru~R^
 kreditka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 13:26:27)
S chemií bych si hlavu v tomto případě nedělala
 holka anonymka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 15:14:21)
používám spíše 3 a více : 1 (nedává se tolik cukru, tudíž nejsou tak přeslazené a mohu toho víc mazat :-) ) a jsem spokojená. Nikdy se mi marmelády nezkazily. Jen kompoty mi po pár letech zkvasily - ale do těch dávám pouze cukr a sterilizuji. A nějak jsme je za 2- 3roky nestihli sníst.. :-(
 Suza007 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 19:23:24)
Želírovací cukr používám - jinak už bych musela řešit fakt všechno. Zase takový bio nadšenec nejsem.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.