Levandulka+3 |
|
(5.7.2010 12:59:59) Ahoj holky, prosím o radu - včera v noci jsem udělala bezinkovou limonádu dle receptu, kde se pro urychlení kvašení přidává půl lžičky sušeného droždí, limonáda by měla být hotová do 24 hod....Bohužel jsem ale měla sušené droždí jen prošlé....Riskla jsem to, říkala jsem si, že to třeba bude ok. Nicméně před chvílí jsem na to koukla a nejsou tam zatím žádné bublinky...To by asi být měly, co? Hrnec jsem nezakrývala, může být chyba i v tom? Díky za rady!
|
lipoo |
|
(5.7.2010 18:19:50) já dělám bezinkový sirup a ten zaleju bublinkovou vodou
|
Levandulka+3 |
|
(5.7.2010 18:37:41) Sirup jsem taky dělala, ale chtěla jsem zkusit i tu limonádu......Tak asi příští rok no....
|
cris3 |
|
(5.7.2010 22:18:14) zkusím napsat "svůj" recept - velká 4 l sklenice, 4 květy bezu, 250g cukru, půl lžičky kyseliny citronové, špetička čerstvého droždí, zalít vodou zhruba o teplotě těla - takže příjemných 37 stupňů, nahoru folii, propíchnout několik otvůrků
sušené droždí nevím, ale mohlo by se probudit
|
Levandulka+3 |
|
(8.7.2010 11:46:07) Ten "můj" byl v podstatě stejný, jen teda rozdíl v tom droždí. Kdyby nebylo prošlé, asi by se probudilo.....No ale-nechala jsem to 3 dny stát a dnes je z toho báječný "burčák"-dětem ho dávat nebudu, ale s manželem to risknem, chutná naprosto výborně!!
|
|
|
|
|
|