Levandulka+3 |
|
(3.7.2010 22:34:01) Mám dilema - dělám mátový sirup, postup je takový, že se svaří voda (0,5l)s cukrem (0,5kg) , přidají se oprané a nasekané mátové lístky (50dkg) a štáva z 1 citronu, nechá se projít varem a pak se za občasného zamíchání nechá 2-3 hodiny pod pokličkou louhovat. Pak se má přecedit přes pláno, znovu ohřát skoro k bodu varu a naplnit do sklenic, popř, ještě sterilovat......Nemůžu se rozhodnout, jestli sterilovat nebo ne........No a kdybych sterilovala, tak je asi zbytečný to po přecezení znovu zahřívat, ne? Co myslíte? Díky.
|
bibianna |
|
(3.7.2010 22:50:41) Pokud to naleješ do sklenice horké a zavřeš, tak to bude stačit - dle mého názoru.....Nesterilovala bych
|
Levandulka+3 |
|
(3.7.2010 22:55:01) A mám obrátit dnem vzhůru?
|
bibianna |
|
(3.7.2010 23:00:49) Skleničky nenahřívám - třeba u marmelády, ale obracím dnem vzhůru....
|
|
|
Levandulka+3 |
|
(3.7.2010 22:57:18) Jo a skleničky dát předtím nahřát do trouby? Se omlouvám za blbé dotazy, jsem v zavařování začátečník
|
Insula |
|
(3.7.2010 23:02:54) Já je jen pořádně umyju horkou vodou (když dělám marmeládu, to je jediné, na co se zmůžu ). Mám totiž vždycky obavu, aby mi nepraskly.
|
|
|
|
Levandulka+3 |
|
(4.7.2010 0:14:27) Tak hotovo, díky moc za rady.Nakonec jsem ty sklenice do té trouby na chvíli dala a pak naplněné na chvilku otočila dnem vzhůru, pro jistotu. Tak uvidíme!
|
|
malostranska |
|
(4.7.2010 0:14:50) nesteriluju nikdy. Delam sirup podobne, akorat teda necham 2 dny louhovat a pak teprve precedim a varim.
|
|
|