membri | ![](/g/icon/anicka_usmev_zmenena_velikost_4.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:35:48) Delam sirup z bezu, chtela bych se zeptat, da se to nejak zakonzervovat kdyz to mam prevarene ale uz studene v lahvich? bez toho abych to znova prevarovala? POradte prosim ![~x~](/g/s/23.gif) ![~x~](/g/s/23.gif)
|
Martina, 2 kluci | ![](/g/icon/hruskax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:40:55) Membri, do každé lahve nalij trochu čistého alkoholu, stačí fakt jen trošku. Zaručuju, že se nezkazí. Proč převařuješ šťávu? To taky nedělám a taky se to nekazí.
|
membri | ![](/g/icon/anicka_usmev_zmenena_velikost_4.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:45:34) no mam takovej recept, ze se to ma zahrat ne primo prevarit.. jakmile jdou bublinky jemne bublinky nahoru tak to vypnout a dat do sklenic..
je jedno jaky alkohol? muze to byt treba i slivovice? nebo co tam davas za alkohol? jak dlouho ti to takhle vydrzi?
|
remus | ![](/g/icon/img_20140926_161000_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:48:36) rum, vydrží v pohodě celý rok , stačí opravdu jen na "uzavření" maličko
|
Martina, 2 kluci | ![](/g/icon/hruskax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:53:04) Záleží, co ti chutná, mě pro mě je rum hodně aromatický, proto dávám co nejčistší alkohol.
|
|
|
Martina, 2 kluci | ![](/g/icon/hruskax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:49:56) Tak to dělám stejně, jak lezou bublinky, jde to do lahví a horké zaleju meruňkovicí, slivovicí, letos to byla vodka, nic jiného nebylo. Dle mě můžeš dodat alkohol i do studeného. Jo a ještě - nevím proč, ale ten alkohol se nemísí s objemem lahve, ani při položení, takže první šťávku z lahve se snažím nedělat tomu nejmenšímu 6letému![:-)](/g/s/0.gif) Vydrží to vždy až do další sklizně - tedy rok.
|
remus | ![](/g/icon/img_20140926_161000_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 19:56:27)
já ten vršek šťávy vždycky chrstnu do dřezu, rum má dost cukru, proto se doporučuje na konzervování , jinak já ho nesnáším, takže opravdu šťávu nezalívám tím, co mi chutná , ale na druhou stranu mi voní , taková vosí hnízda
|
Jaanja + Vojtín + Olík | ![](/g/icon/ikonka_790.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 22:05:28) Super tip s tím rumem! Díky.
Jinak já jsem lini dávala horký sirup do lahví vypláchnutých těsně před plněním horkou vodou a zakryla jen potravinářskou folií a zavázala gumičkou a taky vydržely celej rok. Letos tam kápnu rum, aspoň se budu těšit na otevírání nový lahve![~j~](/g/s/6.gif) ![~j~](/g/s/6.gif) ![~t~](/g/s/20.gif)
|
Lassie66 | ![](/g/icon/is_33.jpg)
![](/g/b.gif) |
(16.6.2010 8:59:26)
|
|
|
|
|
|
Lassie66 | ![](/g/icon/is_33.jpg)
![](/g/b.gif) |
(16.6.2010 8:58:06) Martino,můžeš sem, prosím, napsat, jak tu šťávu děláš? Jsem v pokušení to zkusit...
|
Martina, 2 kluci | ![](/g/icon/hruskax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(16.6.2010 18:54:55) Lassie, převařit a vychladit 3 l vody, nalít do 4litrové nádoby (mám sklenici), nacpat maximum květů bezu, co dokážeš (neoplachovat, nemýt je), zasypat 100g kys. citronové a zakryté nechat v temnu 1-2 dny, 2x denně zamíchat. Pak přecedit do 4l hrnce, vyždímat i květy, přidat 3 kg cukru a dovést těsně k varu (=lezou bublinky), pak přidat šťávu ze 3 citronů. Nalít do lahví (leju trychtýřem přes husté sítko, abych separovala kousíčky citronů, kvítky, příp. letošní úrodu mšic ), navrch trochu alkoholu, zavřít a uložit. Pít do příští sklizně![:-)](/g/s/0.gif)
p.s. Nevím, proč se ta voda na začátku musí převařovat, květy jsou taky nehygienické, ale mamka tvrdí, že se MUSÍ, tak se prostě musí
|
Martina, 2 kluci | ![](/g/icon/hruskax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(16.6.2010 18:58:30) Jo a ještě mamka dává do té vody na začátku trochu kys. sorbové, jako konzervant, mě se to příčí, jde to i bez něj.
|
|
|
|
|
dajmab | ![](/g/icon/kocka5_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(15.6.2010 21:50:11) A co zamrazit?
|
|
|