Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(9.6.2010 18:44:47) Ahoj, máme jogurtovač roky, vždycky jsme dělali jogurt z polotučného, jiné jsme nekupovali, ale teď měli v Kauflandu levnější plnotučné. Zajímá mne, jestli z něj jde udělat jogurt. Děkuji. J.
|
Katka +3 |
|
(9.6.2010 19:06:00) Samozřejmě. Dělám jogurt jenom z plnotučného mléka z farmy v sousedství a je vynikající.
|
|
Hoisin |
|
(9.6.2010 19:35:00) Já dělám i z netučného, nejradši řecký, udělám mísu normálního a nechám to přes noc přes plátno okapat, pak je úžasný hustý.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(9.6.2010 19:40:07) Vidíš, tak to bych nevěřila. V návodu, který mám k jogurtovači se psalo jen o polotučném mlíce, ale vlastně je to teda jedno.
|
Hoisin |
|
(9.6.2010 20:07:23) Já ani nepoužívám jogurtovač, naliju do skleněné misky mléko, přidám lžíci jogurtu, přiklopím a zabalím do ručníku. nechám to přes noc na lince a ráno je jogurt hotový.
|
Balbína |
|
(9.6.2010 20:16:23) já to dělám taky tak, používám mléko plnotučné ze statku. Ale jogurt je řídký, neporadíš?
|
Hoisin |
|
(9.6.2010 20:30:36) Kup si jemné plátno a když je hotový, tak dej cedník, do něj plátno, kydni tam jogurt a nech to odkapat. Občas to promíchej. Budeš mít hustý jak smetanu, takový nekoupíš.
|
Hoisin |
|
(9.6.2010 20:31:21) Smrskne se to většinou tak na polovinu původního objemu, té vody je tam fakt hodně.
|
Balbína |
|
(9.6.2010 22:26:50) Danielo zkusím to a moc ti děkuju , to by mě nenapadlo
|
Hoisin |
|
(10.6.2010 2:01:23) já jsem na to narazila před pár lety, kdy jsem ochutnala pravý řecký jogurt s těmi kupovanými našimi škrobovými sajrajty se to nedalo srovnat. Tak jsem hledala, jak je možné, že je to tak husté, když to obsahuje jen mléko a jogurtové kultury a našla jsem, že to odkapávají. Tak to od té doby dělám, je to nesrovnatelné. Vždycky rozvařím rozmačkané jahody, broskve nebo něco jiného s cukrem, k tomu ten hustý jogurt a je to lepší než jakýkoli dezert.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shayla a 3 kluci |
|
(9.6.2010 22:10:39) Samozrejme, vetsina bio jogurtu je z plnotucneho. Ja delam jedine z plnotucneho mlika.
|
|
|