| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Poleva na perníčky bez bílku

 Celkem 13 názorů.
 Hilly. 


Téma: Poleva na perníčky bez bílku 

(23.12.2009 22:38:32)
Právě tu studuji, kterak zdobit perníčky. Pár si jich chci do zítra nazdobit. Koukám ale, že se do polevy přidává syrový bílek? Momentálně jsem těhotná a mám malé dítě, nerada bych, abychom chytly nějakou salmonelózu, nebo campylobakterii.
Máte prosím někdo recept, kterak zdobit a následně konzumovat poněkud bezpečněji, aby v tom nerejdily žádné bakterie?
Pochopila jsem to správně, že se perníčky zdobí směsí cukru, syrového bílku a citronové šťávy?
Víte o nějakém lepším receptu bez bílku?
Snad mi ještě někdo odpovíte, musím to stihnout do půlnoci.:-)
 Bodlík 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:46:07)
já dávám jen m. cukr a citrón - od oka.
 Jordana 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:48:50)
cukr a citron,ev. ředit vodou-ale není to nic moc-nemá to tu správnou barvu.....
Nebo bílá čokol. poleva.

Ovšem nej je ta s bílky :-)-hlavně,jak to vypadá
 Maryl 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:51:20)
Holky,když už je tohle téma,je tahle poleva i na lepení např na perníkovou chaloupku?~d~
 Miška&Vendulka06/08 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:55:21)
Oriet, loni jsem delala pernikovou chaloupku a lepila jsem normalne klasickou polevou (bilek, cukr, cit. stava) a super. Tou samou take pak zdobila. ~k~

Jinak bych pouzila asi tu bilou cokololadu, jako nahradu za tu bilkovou ~c~.

Krasny zitrek vsem~x~
 Maryl 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:57:10)
Miško,moc děkuji.Přeji krásné Vánoce.A povedla se chaloupka?Já bych to chtěla zkusit příští rok,ale mám z toho trošku strach,nemám moc trpělivost.:-)
 Miška&Vendulka06/08 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 22:59:37)
Oriet, nemas zac. ~x~ Na to ze to byla moje prvni chaloupka tak dobry, letos jsem nejak nestihala, ale treba pristi rok zase zkusim. Ted ji nemuzu najit, mela jsem ji vyfocenou. Kdyztak zitra poslu na maila ~;). Tobě také Krásné vánoce a jeste hezkci Novy rok. ~x~~x~
 Maryl 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(23.12.2009 23:02:00)
To budu moc ráda,děkuju.Také přeji hlavně zdravíčko a lásku v Novém roce~x~
 Leňula, Andělka a Emilka 


Re: Poleva na perníčky bez bílku-obava ze salmonelózy. 

(24.12.2009 0:29:54)
Já měla za to, že salmoška je snad jen ze žloutku ne ? asi málo čtu nebo co ~e~
 Insula 


jak to je??? 

(24.12.2009 8:49:55)
Trochu mimo téma, ale zajímá mě to. Někde jsem četla, že salmonela je jenom v bílku a do žloutku nepronikne. Někde jsem zase četla, že je jenom v žloutku. Ví někdo, jak to je?? ~;) Já myslela, že je jen v bílku. ~;)
 zerat 


Re: jak to je??? 

(24.12.2009 9:31:14)
Insulo, popravdě jsem tu toho četla už hodně a různého, takže to beru selským rozumem.
Chci-li zdobit perníčky, tak zdobím bílkovou polevou z co nejvíc čerstvých vajec a ještě jsem nikdy neslyšela o nikom, kdo by z perníčků měl samonelu ~d~ Ty jo?
Letos jsem navíc dělala "medákový" krém, kde se v páře vaří vajíčka- dávala jsem si záležet na "provaření", ale určitě by se našel i tady skeptik varující salmonelou... jenže salmonela popravdě může být úplně v ledasčem, když se to špatně upraví, skladuje...
Jinak se dají perníčky zdobit i už zmíněnou čokoládovou polevou, ale podle mě to není ono ~d~
 Insula 


Re: jak to je??? 

(24.12.2009 12:00:08)
To máš naprostou pravdu, že salmonela může být i z jiných potravin. Neslyšela jsem, že by někdo měl salmonelu z perníčků, ale to může být i tím, že ty se většinou dělají na vánoce a to je zrovna období, kdy jí můžeš chytit z ledasčeho. ~t~ Většinou se to hodí na salát nebo špatně upečený kuřecí řízek. ~;) Ono je totiž dost problém následně určit, z čeho to vlastně bylo. ~;) Děti jí měly a zrovna v době, kdy nic rizikového nejedly. ~n~~d~ Nakonec to vypadalo na Lipánka.
 Jája 
  • 

Re: jak to je??? 

(8.11.2010 16:29:07)
Salmonela není ani v bílku ani ve žloutku. Ta je na povrchu vaječné skořápky (protože ji má slepice ve vejcovodu, tak se na ten povrch přichytí a tam uschne). Leda vajíčka před rozbitím opláchnout hypermanganem.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.