| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Fůra bílku - co s ním?

 Celkem 44 názorů.
 16.5Salám&Lajka14 


Téma: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:55:27)
Neznáte někdo snadný recept na cukroví, kde bych použila asi šest nebo kolik bílků, který mi tu straší na lince v hrnečku?
Dík. ~;)
 Teraza Horáková 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:58:29)
mně napadaj jen ty pusinky.... co u nás nikdo nejí :-)))) skončily postupně v polévkách.
 Teraza Horáková 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:58:50)
ne, neházela jsem pusinky do polévky, lila jsem tam bílek... dneska jsem jak hotentot.
 Evžíček 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:58:33)
sněhové pusinky?
 Teraza Horáková 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:59:11)
než jsem to dopsala, už se někdo chytil ~j~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:59:36)
To jsem nikdy nedělala. Určitě je na to třeba nějakej šlehač a to já bohužel nemám. ~:(
 Teraza Horáková 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:01:18)
jo, budeš muset nějak ukvrdlat bílky na sníh...

Udělej česnečku, 2-3 tam vraž dneska a je to :-)))

Se zbytkem si poradíme zítra :-)))
 Mikulka+3 ratolesti 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:10:09)
Já z nich dělala kokosky a jsou naprosto luxusní. Měkké a chutné...Jen už bohužel nevím recept~f~kdyby byl ale zájem, tak zkusím dohledat ~;)
 kaculda 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 18:59:59)
Snehove pusinky. Ja jsem pred chvily delala s detma na ochutnavku liskove pusinky. Ale pridat se muze do bilku cokoliv:).
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:00:53)
Pokud se to dá udělat bez jakékoli pomůcky a protlačit na plech třeba igelitovou taškou, sem s receptem. ~t~
 Limai 


Re: Mě napadají laskonky, 

(20.12.2009 18:59:25)
ale když nemáš šablonu,asi by se ti dělaly špatně.Není to pracný a je to vcelku rychlé.
 Limai 


Re: ještě mě napadly 

(20.12.2009 19:01:00)
kremrolky
 krupice. 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:00:32)
Kokosky, dělám je ze 3 bílků, co mi zbydou z lineckýho.
3 bílky, 18 dkg cukru písek, 12dkg kokosový moučky, 9dkg hrubé mouky. Bílky s cukrem ušlehat ve vodní lázni (já to dělám normálně ve šlehači), pak se vmíchá kokos a hrubá mouka. Lžičkou se udělají malé hromádky a pečou pomalu při teplotě 130-140°C.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:02:34)
No, tohle je na mne příliš komplikované. Nic nevážím, na kolik peče trouba nevím, těsto dělám od oka a jediná technika kterou mám k dispozici je struhadlo a vykrajovací formičky.
 remus 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:20:50)
Teda Monty, normálně jste mě dneska s Bamber dostaly~t~! Obzvláště teď s tou technikou,kam zahrnuješ i vykrajovátka~t~! vem bílky a udělej tu česnečku, jak už tu někdo radil! ty pusinky jsou jednoduchý, ale musíš mít šlehač, ručně to jde taky, ale připředsstavě, jak šleháš šest bílků ručně je mi tě líto, buď to vyho´d nebo dělej polívku~z~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:54:03)
Nemám ani srnčí hřbet. Jsem kuchyňka ze starý školy. Stačej mi dva hrnce, pánev, plech na pečení a struhadlo. A ty vykrajovátka. ~;)
 Ráchel, 3 děti 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:55:20)
no právě že očividně nestačej ve chvíli, kdy máš 6 bílků a nevíš, co s nima...~t~ tak si udělej bílkovou omeletu ~d~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:55:59)
To se poštěstí jednou do roka, že přebejvaj nějaký bílky. Kvůli tomu přece nebudu kupovat šlehač. ~;)
 remus 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:58:12)
~t~ já se picnu, sem s bílkama, já ti to ušlehám a pošlu zpátky~t~, hlavně když nemusím schánět švadlenu pro Bambr, protože pro ní máš gel, máš to u mě, sem s bílkama~b~
 Ráchel, 3 děti 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 22:39:38)
ale ten se hodí i na spoustu dalších věcí, třeba na šlehačku... tyčovej šlehač/mixér (dva nástavce) je jedna z věcí, který v kuchyni používám nejvíc, narozdíl od některých zbytečných "ležáků"
 Vikuk,Vašík 4/01,Týnka 5/04 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 7:47:47)
A co udělat savojský řízek.
Normálně obalíš, pak rozkvrdláš bílky a dáš tam obalené řízky. U nás je máme moc rádi a je to zase jiné než obyčejné řízky.
 Niana 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:27:12)
Monty já ze zbylých bílků dělám "chlebíček".Jenže Ty píšeš, že nemáš šlehač, tak to asi bude problém, protože růčo vyrobit z bílků sníh....to by byla asi dřina.Přesto:1)7 bílků:18dkg cukr moučka,16 dkg moukaplhr,7 dkg rozehřátého másla 2) na 12.bílků :30cukr,28mouka,12máslo.Tuhý sníh,lehce vmíchat sypké ingredience a nakonec máslo.Můžeš přidat ořechy, musíš skořici,můžeš rozinky,kand.ovoce....Peču zvolna ve vymazaném a vysypaném pekáči, popř.formě(srnčí hřbet...menší pekáček)podle počtu bílků.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:54:40)
jdi si koupit šlehač ~;)
 marhau 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:00:45)
kokosky?nebo je přidej k vejcím na obalení~R^
 Teri 
  • 

Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:00:52)
Vím, že někdo dělá bílkový chlebíček, ale recept neznám, nepečeme.
 Kalmia 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:00:54)
Taky mě napadly pusinky.Já je úplně miluju.
 Sharien 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:01:34)
Bud kokosky, pusinky s orechy nebo hodne bys jim spotrebovala na bilkovy chlebicek (koukni po netu, ja ho nedelam, jsou tam orechy, mandle..., upeche, necha uplne zatvrdnout a nakraji na platky).
 dankga 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:08:14)
Bílkový chlebíček aneb domácí přítel trochu jinak
4 bílky
10 dkg cukru
10 dkg mandlí nebo lískových oříšků
10 dkg hladné mouky

Bílky vyšleháme, smícháme s cukrem, přidáme mouku a celé neloupané mandle.
Pečeme ve vymazaném a vysypaném srnčím hřbetu při cca 200 st. asi 15 - 20 minut.
Druhý den nakrájíme na tenounké plátky, které usušíme v mírné troubě.
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 1:00:36)
Tohle dělá moje mamka a je to fakt úžasné. myslím, že by se to dalo upéct i v jiné formě ež v srnčím hřbetu. Klidně i ve formě na bábovku.
 daba+holčička 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:12:01)
právě jsem dodělala tohle - jsou boží i bez mazání a namáčení
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=215&t=3066
 daba+holčička 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:13:15)
místo sáčku na zdobení jsem použila igelitový pytlík, ale dobré to bude i když nakydáš na plech žící hromádky
 Martina, 2 kluci 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:22:03)
Rozpočet je na 1 bílek cca 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, přidej NELOUPANÉ mandle, smíchej, dej péct nejlíp do srnčího hřbetu, popř do čehokoliv, aby vznikl tvar, co se dá nakrájet na plátky. Po vychladnutí nakrájej na tenké plátečky a ty krátce opeč v troubě dorůžova - budeš mít křupavé mandlové lupínky.
 irlev 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:32:02)
Nechat hodně vychladit v ledničce a pak se to výborně táhne jako nudle z nosu ... tak si zahrát s dětma ~;)

Jinak já je cpu do polévky nebo přidám jedno celý vejce a zaleju tím zapečený těstoviny.
 Tenna /2 


Biskupský chlebíček 

(20.12.2009 19:42:01)
6 bílků
70g cukru
110g polohr. mouky
40g másla
100g sekaných mandlí
70g sekané čokolády (na vaření)
70g hrozinek

Rozpustit máslo, ušlehat sníh, do sněhu vmíchat mouku, rozpuštěné (vychladlé) máslo a ostatní přísady. Nalít do srnčího hřbetu (nebo jiné mělčí formy) a péct mírně asi půl hodiny.

Je to lahůdka, moje maminka ho peče odnepaměti a celá léta dělávala sníh ručně, metličkou v misce (někdy jsem to dostala za úkol já ~;) ), takže to určitě jde i tak, ale ... no samozřejmě je lepší šlehač :-)
 Ráchel, 3 děti 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 19:53:35)
kokosky
 kaculda 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 20:00:53)
A co pridat jeste jedno vejce a obalit v tom chleba. Takova smazenka po tech vsech sladkostech by mi bodla~t~.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 20:31:41)
Děláme bílkový dort - je to dobrota!!!! Vidím, že tu recept nikdo nedal, tak jdu pro něj.

Je to normální pečený dort, kam se dávají jen bílky, mouka, tuk. A po upečení se to rozkrojí a promaže marmeládou.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 20:38:53)
Dort z bílků

4 bílky
10 dkg cukr moučka
7 dkg polohrub. mouky
špetka prášku do pečiva
na 1 bílek dát 1 lžíci tuku (hera nebo máslo)

Ušlehat sníh a zašlehat cukr, vmíchaat mouku s práškem do peč. Po lžících přidávat rozpuštěný tuk.
Do vymaz. formy nalít, péct na 150-170 stp. asi 30 min. Ke konci pečení zakrýt dort alobalem.

Krém: džem + změkklé máslo + cukr moučka

Poleva: 10 dkg čokolády + ztužený tuk.

Je to fakt mňamka, u nás to je hned pryč, je to dobré i bez polevy, na tu většinou nikdo z nás nechce počkat!



 daba+holčička 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(20.12.2009 20:53:11)
bílek se dá v pohodě zmrazit a použít později ~;)
 Vítr z hor 


Mrkváč 

(20.12.2009 22:52:31)
Uďála bych mrkváč,
jestli teda najdeš 20dkg lupínků mandlí (nevážíš, napsáno na pytlíku, možno nastrouhat normální mandle), tak čtvrt kila najemno strouhaný mrkve (od oka), trochu rumu, trochu polohrubý mouky (tak 100-200g), asi stejně cukru, prášek do pečiva a citrón (kůru a šťávu).

Základ je v tom, jestli ty bílky dokážeš aspoň trochu našlehat bez šlehače. Metlou nebo vidličkou (jednou jsem "šlehala" bílky v zavřený petflašce, kterou jsem klepala jako blázen a pak jsem jí rozřízla, abych to dostala ven).

Zamícháš/zašleháš cukr, pak vmícháš mouku s kypřícím práškem a mandlema, pak mrkev s rumem, citronovou kůrou a šťávou, naleješ do vymazaný/vysypaný formy. Je možný zamíchat i žloutky, pokud teda jsou. Pečeš na nízkou teplotu (dávám 175 stupňů) na 45 minut.

Po upečení pomažeš hustou směsí moučkovýho cukru a citronový šťávy. Vydrží hezkých pár dní, pokud to teda nikdo nesežere.
 Míša 
  • 

Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 0:03:02)
mě jich dneska zbylo 8. právě jsem dojedla míchaný bílky - úžasně zdravá variace na míchaný vajíčka :)) ó jak báječně slaná změna po dnešních 5 druzích uplácanýho cukroví :))
 Baba Jaga 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 5:56:37)
laskonky - 3 bilky na testo a 3 na napln.
 Vikuk,Vašík 4/01,Týnka 5/04 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 7:56:09)
Ještě jsem našla stránky,tak zkus tady
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15641
 Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 


Re: Fůra bílku - co s ním? 

(21.12.2009 9:28:07)
smíchat bílky, cukr, plátky mandlí, lžičkou na plech ve tvaru rohlíčků, usušit - výborné bílkovo mandlové rohlíčky.
Včera jsem je ochutnávala u kamarádky a byly skvělé.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.