Nztdt Kgfz |
|
(7.12.2009 14:03:42) Koukate na tenhle porad? je kuchar ktery v poradu vari pro vas "ital"? Nemela jsem dosud cas na porad mrknout, vcera to bylo poprve a jsem zklamana, je to nudne, jidla (jak jsem pak mrkla na net) se skoro opakuji, a ten svetr s kosili pod co mel vcera na sobe... brrrrr.....
Nemate tipy na dobra italska jidla? Jsem dnes obedvala mozarelu s rajcaty a bazalkovymi listky, mnaaamm...
|
Bára+3♀ |
|
(7.12.2009 14:07:04) no, je to Ital jak poleno. má v Praze vyhlášenou restauraci. koukla jsem na to párkrát a vždy měl něco nového. že by se jídla opakovala, to jsem nepostřehla. Mě se to líbí. Rozhodně lepší a decentnější než třeba Babica já u vaření nepotřebuju vzrůšo
|
kathy |
|
(7.12.2009 14:10:25) přesně, je to jedna z nejlepších itaslkých resturací a ja osobně se na něj dívam moc ráda. Italskou kuchyn miluju a on umí fakt vařit skvělě. A konečně někdo ukáže z italské jzchyně víc než jen lasagne, bruschettu a spaghetti, navíc používá fakt kvalitní suroviny. Moje dítě se včera zamilovalo do dortu z nutely, musím ho co nejdříve udělat.
|
|
X E N A |
|
(7.12.2009 14:11:51) Copak? Babica tě jako vzrušuje?
|
Bára+3♀ |
|
(7.12.2009 14:14:34) Xeno, Babica mě nechává naprosto chladnou nekoukám na něj
Ital má šarm
|
X E N A |
|
(7.12.2009 14:17:18) Babicovy dobroty by se konec konců mohli přejmenovat na: "S Bulharem v kuchyni"
|
Bára+3♀ |
|
(7.12.2009 14:21:48) Reagovala jsem na sdělení zakladatelky, že je pořad nudný jestli chce dobré italské recepty, není nic lepšího, než se podívat a uvidí. fakt to nejsou jen ty lasagne, špagety, gnocchi (jinak tedy jak jsem koukala, jsem se poučila. jsem si myslela, že se tomu číká "gnoči" a ono je to "ňoky") tak jsem objevila Ameriku
|
X E N A |
|
(7.12.2009 14:26:04) Ano to Gnoči je sprzněnina, co se tady drží docela dlouho. Já vím, že se to vyslovuje správně jinak už dlouho, ale před lidma to nepoužívám, aby si nemysleli, že jsem padlá na hlavu, právě pro tu tradici tý sprzněniny.
|
Bára+3♀ |
|
(7.12.2009 14:29:29) to se mi na tom pořadu líbí, že je to kultivovaný, člověk se tam naučí i jak to v dané "kuchyni" chodí a řada věcí je řádně vysvětlena a ještě takovým pěkným Italem
|
X E N A |
|
(7.12.2009 14:32:12) Tak na to musí reagovat vtipem, co mi dnes přišel mejlem - kopíruji:
Dva manželé večeří v nóbl ostravské restauraci, když v tom ona bezděčně olízne nůž. Manžel jí v ten moment vystřelí facku přes celý ksicht a povídá: "Bonton, pičo, bonton!"
|
|
Jana Nová |
|
(7.12.2009 15:47:45) Co se ještě k tomu krásné oblíká . Žádná nuda nuda, še´d še´d, jak je u místních mužů zvykem
|
Maia | •
|
(7.12.2009 17:04:52) A v realu je to sakra sympatak Ted jsme s ním mluvila, ma hned vedle te restaurace (naproti ktere my bydlime a chodime tam radi)) ochudek s uzasnymi italskymi dobrotami a osobne mi doporucoval..mnam, uz je mam doma a budu si lebedit.
|
|
|
|
|
|
aachje skunk a tři holky |
|
(7.12.2009 14:23:08) nebo s ožralou v kuchyni ty abstinenční příznaky se špatně maskujou.
|
|
|
|
aachje skunk a tři holky |
|
(7.12.2009 14:15:57) Babica s italem ještě jdou,ale když vidím ,,kluci v akci,,tak se mi otvírá kudla v kapseobvzlášt z toho plešouna co tam machruje jak u nějaký světový kuchařský šou
|
|
|
|
Marcy | •
|
(7.12.2009 14:15:37) Tak pro mě je to po dlouhé době super pořad o vaření a toho Itala fakt můžu. Je super!!!
|
|
Vítr z hor |
|
(7.12.2009 14:32:55) Viděla jsem kus jednho dílu a moc se mi to líbilo. Konečně někdo pozitivní. Tatínka zauja nějaký recept, který jsem neviděla, takže ho asi někdy zkusíme umatlat (snad kuře omatlané cihlářskou hlínou, při servírování se rozbije kladivem?)
A italská kuchyně mě strašně baví, mám tu kuchařku jejích základních receptů - Stříbrná lžíce - v angličtině, protože italsky neumím. Pak mám asi tři další obří, vymetám obchody a čas od času dostaneme nějakou laskominu... jako domácí limoncelo nebo takové trubičky s náplní z mascarpone.... prostě k užrání.
Nedávno jsem byla nadšená z restaurace (nevím jméno) na kraji Ostrovní ulice (u Národní). Jídlo výborné, na tiramisu (které mě vždycky zklame, tak si ho nedávám, ale tady mi ho doslova vnutili) v životě nezapomenu a vůbec se nenaštvali, když jim děti rozštelovaly aparaturu na živá vystoupení....
|
|
malvínka |
|
(7.12.2009 20:48:26) Ital je super, na něj se dívám každou neděli. Babicovy recepty jsou některý fajn, ale ten projev... hrůza, buran jako hrom. Naproti tomu Emanuel je kultivovaný, vysvětluje, a přestože mu čeština dělá trochu problémy je radost na jeho vaření pohledět.. no nejen na vaření, že jo holky :) Nechápu jak někdo může napsat, že je nudný
|
Katka,kluci 7 a 10 | •
|
(8.12.2009 11:25:59) Mě se to taky moc líbí, on je takový "zlatíčko", že.
|
|
|
Andrýsek1 + 2 |
|
(14.12.2009 13:00:19) Nejlíp vaří vodochodský v Loskutákovi, jo a Polreich. Babica je hrůza a ten Ital mi přijde takový nezáživný.
|
|
|