| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kvašáky

 Celkem 11 názorů.
 pem11 


Téma: Kvašáky 

(9.8.2009 21:37:59)
Děláme je od nepaměti.
Ale vloni a letos opět se nám v kaměňáku úplně rozpadly a manžel je prostě vylil jako takovou jakousi strašně smradlavou hmotu.
Děláme je pořád stejně,kopr,višňový list,vinný list,česnek,voda,sůl,křen a samozřejmě okurky.Také se Vám to stalo?~o~~a~~w~~d~
 changaj 


Re: Kvašáky 

(9.8.2009 21:41:57)
pem, obávám se, že Ti neporadím, ale ta kombinace smajlíků je prostě luxusní ~t~~t~~t~
 Rina+2 


Re: Kvašáky 

(9.8.2009 21:45:34)
Ja je delam podobne mimo cesneku, kren jen kdyz mam,listy taky jen kdyz mam,kopr a feferonka je jasny, davam pol.lzici soli na pul litru vody a navrch davam maly krajic chleba nebo patku tim to kvasi. Mozna jste je meli dlouho v teple a kvasenim se rozpadly.
 Krakatice 


Re: Kvašáky 

(9.8.2009 21:44:14)
Než takovýho sraní s pár vokurkama, to si je radši koupím~2~~t~~t~~t~
 pem11 


Kvašáky 

(9.8.2009 21:49:45)
~t~~R^~t~~t~~t~
Jó na tom něco je,ale když naše je naše~d~
 Lemora 


Re: Kvašáky 

(10.8.2009 9:21:56)
no takový kvašáky jako domácí nikde nekoupíš~;)
babičce se taky občas stávalo, že jě měla takový "rozblemcaný" ale nikdy né všechny, třeba jen ty nahoře, pár kousků, asi zkvasily moc...
 Fasola 


Re: Kvašáky 

(10.8.2009 9:33:29)
My kvašáky už pár desetiletí zavařujeme. Nejdřív je naložím normálně ve sklenicích (okurka, křen, česnek, kopr a nahoru vinný list) zaliju slanou vodou. Nechám týden vykvasit a když jsou "mňam" tak zavíčkuju a zavařím. Vydrží celou zimu, a jsou furt skvělé.
Zrovna mi kvasí 9tý den ve sklepě, takže dneska jdu zavařovat ~w~
 Eva 
  • 

Re: Kvašáky 

(10.8.2009 10:33:53)
Ano, taky je zavářím - nechávám vykvasit a pak dotáhnu šroubovací víčko a zavařím v troubě, Tím se kvašení ukončí. V zimě jsou úžasné!!!!
 Lemora 


Re: Kvašáky 

(10.8.2009 11:13:56)
tchánovci je taky zavařují, ale pro mě už to pak nemá tu správnou chuť, jenže já mám co se kvašáků a okurek týče děsně mlsnou hubu a jiný než ty naše mi fakt nejedou~;)
a bez tý soli by to taky nebyly ty správný kvašáky...
 Ivule 
  • 

Re: Kvašáky 

(10.9.2012 16:49:54)
Ahoj, letos dělám kvašáky poprvé. Mám je při pokojové teplotě 7 dnů a nahoře je něco jako plíseň, stalo se Vám to někomu? Asi se to musí vylít...~:(
 Kvítka 


Re: Kvašáky 

(11.9.2012 13:55:21)
dělala jsem taky letos poprvé, jednu lahev jsem dala našim, ta byla snězena. Ze druhé jsem pár kvašek vzala a snědla a když se po týdnu dovolené vrátila, tak navrchu plavala plíseň. Měla jsem je ve sklepě. Jinak býlí povlak jakoby klesne ke dnu a nebo sedne na okurky. Teď mám druhou várku, a tu jsem po zkvašení dala do krabiček do lednice, dělá to tak tchýně a zatím dobré.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.