andie77 |
|
(15.7.2009 9:05:28) Miluju vaření, je to pro mě relax, hobby. Vařím asi od 14 let, vařila jsem občas i doma rodičům. Baví mě vymýšlet nové recepty nebo jiné zkoušet. Mám dobrý pocit, když během 20 minut uvařím tři jídla, současně upeču nákyp, udělám salát, atd. - abych stála u sporáku 3 hodiny, to zas ne. Baví mě chodit do restaurace, ale určitě bez dětí, a když se na to opravdu udělá čas a ne ve spěchu, že za hodinu pro ně zas letět.
|
Jaana2 |
|
(15.7.2009 9:39:43) Andy a mohla bys napsat ta tři jídla + nákyp, které během 20 min připravíš?
|
andie77 |
|
(15.7.2009 10:04:08) Jasně, tak nejsou to svíčková, ptáčky a podobný časově náročný složitosti , ale my máme rádi i nenáročný jídla a ty jsou hned. A využívám i třeba polívky a omáčky z pytlíku (pokud jde o to rychlé vaření), jinak taky mám ráda "nešizené"
Navíc kuřecí maso je hotový na pánvi raz dva, takže prostě jedou všechny hořáky na sporáku a trouba naráz: jeden hrnec - vaří se rýže, na druhým na pánvi restuju kuřecí na kousky, na třetím vhodím ho vařící vody mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice) a na čtvrtým třeba těstoviny. No, a pak k části kuřecího hodím tu zeleninu a rýži a mám rizoto. Druhou část kuřecího masa mám do těstovin třeba se smetanou a bazalkou. Ze zbylou rýži vhodím do mlíka, zavařím se žloutky, vleju do zapékací mísy, naházím ovoce a dám už jen zatáhnout do trouby. A třetí jídlo? No, třeba ta polívka z pytlíku, teď má Knorr dobrý ty hustý bez glutamanu a konzervantů, když se tam vhodí hrst zeleniny nebo bylinek, je výborná. A taky využívám docela papiňák, ten taky hodně urychlí přípravu věcí.
|
andie77 |
|
(15.7.2009 10:24:42) Jinak ještě - další výhoda jsou ty tříminutový Panzani. Nebo fazolky na smetaně, koprovka, k tomu vajíčko natvrdo (dítě miluje) a brambory. Prostě, přílohy se dělají 20 minut a mezitím dám něco zapéct nebo se udělá omáčka s masem. Třeba játra se dělají taky krátce. Nebo koupím hotový bramborový knedlík a k jednomu jídlu je třeba jako s krůtími plátky na pepři a k druhýmu se zelím (který se přece jen ohřeje), takže fakt nad tím nestojím dlouho
|
pavla, |
|
(15.7.2009 10:27:27) ja to delam taky tak,hlavne ve dnech kdy je hodne teplo a nemam naladu stravit hodiny u sporaku
|
|
|
|
|
|