modrej obláček |
|
(12.6.2009 8:06:58) Děláte si doma mléko? Z čeho všeho?: )) Já zatím dělala z pohanky a z ječmene a nevím jak vychytat, aby mléko nebylo tak "slizovaté". Díky za postřehy
|
Bouřka |
|
(12.6.2009 18:17:13) Veganzu vlastním od Vánoc, ale zatím jsem neměla moc času věnovat se experimentování. Zkoušela jsem konopný semínko, ale to mě nenadchlo. Vyrábím tedy zatím jen z ovesných vloček tekutinu na zadělávání buchet. Výhoda je, že ty se nemusí namáčet. Je to i docela pitelný, přidávám trošku soli a slunečnicového oleje - po uvaření a řádně rozmíchám šlehačem. Akorát by to mohlo být sladší, ale to nemůžu nějak vychytat. Zkoušela jsem slad, ale nic moc.
|
|
Henri Ani/Toni/Šíša/Miki |
|
(12.6.2009 19:08:04) Ahoj, taky by mě hodně zajímal zdroj vhodných surovin. Co třeba ze semínek slunečnice? Nebo jsem četla o sezamovém, prý je tam nejvíc vápníku, asi jako v mlíku, ale mám to jen z jednoho zdroje a ničím nepodložené.
|
Bouřka |
|
(12.6.2009 19:17:37) Sezam je opravdu hodně bohatý na vápník. Možná to někdy vyzkouším, v nejhorším to skončí v buchtě. A taky mandle. Mandlový mlíčko kupovaný já moc ráda, akorát nevím, jaký bude z domácí výroby. Jste mě navnadily, asi to v dohledné době vyzkouším.
|
|
modrej obláček |
|
(16.6.2009 13:01:50) Tak u nás to starší pít nechce, mladší vypije skoro cokoli:))))) Od těch kupovaných se to liší - slizovatí mi to. Rýži jsem zkoušela teď a zase slizovatí. Slun. semínko jsem taky zkoušela, docela dobrý, mandle taky. Ale nasládlý jako kupovaný nejsou. Každopádně do vaření a na pití mladšímu je to ideál a nemrzí mě (vzledem k ceně), když se třeba půl lahvičky vyleje, protože to někde nechá malej ležet.
|
|
|
erenika |
|
(17.6.2009 23:47:52) nový recept na rýžové mléko z Veganzy viz http://gfcfdieta.blogz.cz/2009/02/22/mleko-reloaded-aneb-co-to-vlastne-pijeme/ jinak děkuji za inspiraci, dodnes jsem netušila, že takový přístroj existuje a docela mě to láká
|
|
|