Šešule |
|
(31.5.2009 17:19:00) Vařila jsem a nechutně to přesolila Poradíte nějaké triky, jak jídlo "odsolit"? Nechci ředit vodou, to by z toho byla šlichta. Jsou nějaké jiné možnosti, nebo to mám rovnou vylít do záchoda?
|
teri | •
|
(31.5.2009 17:21:59) Naše babi vždycky říkala, povařit v přesoleným jídle syrovébrambory, prý to vytáhnou. Ale nevím, jestli je to v masovém guláši úplně vhodné - i když, pak je vytáhneš a vyhodíš nebo sníte rovnou s prřílohou. Ale jinak by tam zkysly, podle mého.
|
|
Alice a 2 zlatíčka |
|
(31.5.2009 17:22:02) Zkus do guláše dát dvě syrové brambory,brambory vsakují sůl....tak snad to bude ok
|
|
Petra | •
|
(31.5.2009 17:22:11) Vyzkoušené to nemám, ale prý pomáhá bílý jogurt či strouhaná syrová brambora.
|
|
Kmotrrra Petrrra |
|
(31.5.2009 17:23:08) Hoď do toho oškrábanou syrovou bramboru a nech povařit - ona dost té soli do sebe "natáhne".
|
Teraza Horáková |
|
(31.5.2009 17:23:56) jj pravda. Celé oloupané brambory, třeba i víc.
|
|
|
If & 3♥ |
|
(31.5.2009 17:32:42) určitě pomůže syrová brambora a nebo nalámaný chleba
|
|
Šešule |
|
(31.5.2009 17:36:19) Už se to vyváří
|
Rina+2 |
|
(31.5.2009 17:38:01) cely brambory, ne strouhany, tim se to zahustuje, kdyz nechces pouzit mouku, brambory v gulasi neskysnou, dej i trochu cukru.
|
|
|
Epepe |
|
(31.5.2009 17:51:31) Zapracuj tam střídu chleba. Občas to pomáhá.
|
|
10.5Libik12 |
|
(31.5.2009 18:02:58) Ty jo, já bych to viděla tak, že B je správně, když tak opláchni maso a dej ho psíkovi.
|
Šešule |
|
(31.5.2009 18:09:47) Psa nemáme. Ještě to tak
|
If & 3♥ |
|
(31.5.2009 18:12:46) Šešule ještěže tak.. psi solené maso nesmí.. ničí si tím játra (nebo ledviny?, teď bych kecala).. takže tam by to neuspělo:o))) Ale ta brambora fakt pomůže
|
Růžovka horská |
|
(31.5.2009 19:17:11) If, oboje
|
|
|
|
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 |
|
(31.5.2009 18:13:37) rada profesionála-jestli je TO fakt slané!! tak za stálého míchání nalejeme do ha...u . I s bramborou!
|
Šešule |
|
(31.5.2009 18:16:07)
|
ivaxx |
|
(31.5.2009 18:35:42) Předestilovat .
Šešule, napiš, prosím, jak to s gulášem dopadlo. Brambory jsem nikdy nezkoušela a měly to k obědu slepice. Jestli to funguje, občas by mi to dost pomohlo.
|
Jaanja + Vojtín + Olík |
|
(31.5.2009 18:47:47) Taky bych dala vařit syrovou bramboru, nebo víc. A pokud guláš nakysne, tak se dává patka tvrdšího chleba povařit, to taky pomáhá.
|
|
Šešule |
|
(31.5.2009 18:53:43) Tak jsem tam šoupla tři brambory a fakt se to zlepšilo. Guláš je pořád trochu slanější, ale snadno jedlý
|
Bleška27 |
|
(31.5.2009 19:19:50) Super, tak to se hodí vědět!!!
|
|
|
|
|
|
|
Růžovka horská |
|
(31.5.2009 19:18:17) také se přikláním k bramboře
|
|
Zajdulka |
|
(31.5.2009 19:53:19) Stalo se mi to nedávno a syrové brambory to vytáhly.
|
wer |
|
(31.5.2009 21:31:20) mám vyzkoušené - povařit celé oloupané brambory, ty se pak musí vytáhnout a vyhodit sníst se nedají jsou děsně slané
|
Ariadna |
|
(31.5.2009 22:48:29) lžíci medu - vyzkoušeno!
|
|
|
|
Darka,4+1 | •
|
(31.5.2009 22:54:18) Rada už zde zazněla, tak jen , co se mi vybavilo: Moje babička měla nad kamny vyšívanou tzv. kuchařku. Bylo to bílé plátno, asi na ochranu zdi před zašpiněním (pořád se to muselo vyměňovat a prát). A na té kuchařce byl obrázek sličné dívenky a švarného mládence s varovným nápisem: "Hospodyňky, když solíte, pamatujte na muže. Když má potom velkou žízeň, že on za to nemůže." :)
|
|
|