tinas |
|
(13.3.2009 16:39:03) Ahoj holky,právě jsme se vrátili z dovolené na Slovensku. Byli jsme lyžovat v Roháčích. Úžasné - ty Tatry vám fakt závidím. Mám dotaz. Manželovi zachutnala vaše kuchyně a tak bych chtěla poradit pár receptíků. Chtěla bych třeba udělat halušky. Halušky koupím i v pytlíku,takže je nemusím dělat z brambor,ale spíš mi jde o to,jak k nim připravujete to zelí . Koupit bryndzu a nebo tu slaninu zvládnu. Také jsem si všimla jistých odlišností při vaření polévky. V Čechách máme polévky typu zelňačka,čočková aj. zahuštěné,kdežto u vás jsou víc vodové,ale místo zahuštění tam zase máte víc toho uvnitř. Třeba já jsem nikdy neviděla,že by někdo dával do čočkové polévky brambory a u vás několikrát. Manželovi tyhle inovace zachutnali,tak bych moc ráda zařadila do jídelníčku pár vašich dobrůtek. Moc prosím,pokud máte nějaké lehké receptíky písněte mi do emailu nebo mi hoďte nějaký link na stránky,kde osvědčené dobroty najdu. Díky moc a zdravím na Slovensko.
|
Mirka 2 deti | •
|
(23.3.2009 13:33:34) Tinas som rada že sa Ti u nás páčilo :)
Recepty nájdeš napr. na tu zakazanej stranke :))) www.mimi bazar.sk (bez medzery). Su tam overene recepty od mamičiek, klasicke slovenske aj ine. Videla som tam aj halušky s bryndzou, tvarohom alebo kapustou (zelí) kyslou aj sladkou. Len si daj do vyhladavača "halušky". A tak isto polievky. Ja mam radšej čistý vývary bez zahustenia aj tu šošovicovu, hraškovu alebo fazuľovú robim vyvar so zeleninou a so zemiakmi alebo s fliačkami.
Ja sa chodim zase inšpirovať na českú verziu bazárika. Milujem Vaše moravské koláče, buchty mňam.
|
moni a felllipe |
|
(27.3.2009 22:15:34) Ahojte dievcata :O) z okolia Skalice sa asi nikto nenajde,byval to moj domovale ked tu tak pisete tie recepty,napisem vam cim ma minuly tyzden prekvapil manzel.Zijeme v Nemecku,recept je od jeho maminky.Je to fakt vyborne a jednoduche,pripomina mi to slov.,moravsku aj cesku kuchynu dohromady
|
moni a felllipe |
|
(27.3.2009 22:21:34) Takze zarobite si zemiakove cesto (z varenych zemiakov),osolite ho dvomi cajov.lyzickami soli(muka hladka),hlbsi pekac vymazeme maslom,usulate pruzky z cesta na sirku a dlzku plechu a striedavo ich kladiete po dlzke,potom po sirke plechu,ako do mriezky,do styroch radov,potom zalejete slahackou a zapeciete cca 45min,az sa navrchu utvori zlatava krusta.Podavame s kyslou kapustouDOBRU CHUT (kolacky moravske su tiez mnam
|
Datlice Klárka7/04aFilda 9/00 |
|
(1.8.2009 9:18:56) Dobré ráno. Potřebuji bleskovou radu,informaci. Na Slovensku -je dálniční úsek Žiar nad Hronom-Zvolen E58 a Zlaté Moravce-Žiarnovica E571 zpoplatněny?Vloni to tak nebylo.
|
|
|
|
|
|